Hoteli, ki jih uporabljamo na tem potovanju, so 3-4* lokalne kategorizacije. Hoteli ponujajo udobno namestitev. Eno noč prespimo v zanimivih čebeljih hiškah v Harranu. Preprosto, a čisto.
Turška hrana je dobra in zelo pestra. Poznajo veliko zelenjavnih in mesnih jedi, pripravljenih na nešteto različnih načinov. Imajo celo paleto juh, od vseh pa je po našem mnenju daleč najboljša mercimek – lečna juha. Znane pa so tudi paradižnikova, jogurtova in piščančja juha. Turki naravnost obožujejo meso, najraje imajo ovčetino, ki je zanje tudi najbolj dragoceno meso. Kebap (pečeno meso) je paleta različnih oblik pečenega mesa. Poleg döner kebapa (narezan v sendviču) so tu še şiş kebap (nabodala, koščki mesa in zelenjave), Urfa in Adana kebap (nabodalo, mleto meso), köfte pa so mesne kroglice, kot nekakšni okrogli čevapčiči. Kljub temu, da ima Turčija ogromno morja, ribe niso najbolj priljubljene. Tradicionalne turške pice, imenovane pide, so lahko mesne ali zelenjavne. Podobno naši pici je tudi lahmacun (arabska jed; tanjše testo, pokrito z mletim mesom). Gözleme pa so slane turške palačinke – krompirjeve, sirove, špinačne, mesne, … Zelenjava in sadje (predvsem sezonsko) sta vedno na voljo. Da ne govorimo o izvrstnih turških sladicah – tatlı 😊. Turki jih naravnost obožujejo. Bolj so sladke, boljše so. Od baklave in lokuma do sutlača.
Med pijačami je vsesplošno priljubljen čaj, ki mu delajo družbo še mnoge druge brezalkoholne pijače. Ob hrani Turki radi pijejo ayran – pijačo, narejeno iz jogurta, vode in soli. Sveži sokovi, običajno stisnjeni iz pomaranč in granatnih jabolk, so pogosto na voljo. Med alkoholnimi pijačami je najbolj dostopno pivo. Svetujemo pitje ustekleničene vode.