Vietnam

Dežela zašiljenih klobukov

15 dni

Vietnam. Zašiljeni klobuki ter izvrstna kulinarika.

Vietnam je dežela, kjer se prepletajo številne kulture in je hkrati izjemno moderna. To jo dela unikatno in drugačno. Od neskončnih riževih polj, do mističnih gora in prečudovite kraške pokrajine, kjer na vsakem koraku ozremo zašiljene klobuke, ki hitijo dnevnim opravkom naproti. Sveže sadje, začimbe in zelenjava omogočajo preproste a izjemno okusne jedi, ki nastajajo pod mojstrsko roko uličnih kuharjev. Kulinarika je sestavni del Vietnama in star vietnamski pregovor pravi: ”Nauči se prehranjevati, preden se naučiš govoriti.”

Barvitost gorskih ljudstev.

Etnične manjšine dežele predstavljajo bogato kulturno in jezikovno dediščino. Prihajajo iz sosednjih dežel, govorijo svoj jezik in imajo svoje unikatne navade. Brez njih Vietnam ne bi bil tako zanimiv, očarljiv in barvit. Severozahod dežele predstavlja del potovanja, ki ponuja vpogled v življenje najbolj znanih etničnih skupin, njihovo srčnost in težko delo v osrčju gorovja Hoang Lien. Neibežno se vsa ljudstva in turisti zatečejo v Sapo na tradicionalno tržnico, potem pa se vsi razkropijo po okoliških vaseh, na obrobje »civilizacije«. Pokrajina ponuja nekaj najlepših kotičkov Vietnama.

 • DATUM

  30. november – 14. december 2019

 • CENA

  1.470 EUR + letalska vozovnica*

  *okvirno od 700 EUR dalje

Mekong. Nit življenja.

Mekong ali mati voda predstavlja glavno življenjsko nit Laosa in Vietnama. Tako pomembna je, da si je nemogoče predstavljati življenje brez neskončnega plutja po njej, bodisi za delo, hrano ali za zabavo. Očarljiva in zaspana obrečna mesta ter vasi, hiše na kolih, rečne terase pokrite z riževimi polji, bogata vegetacija ter nasmejani pogledi domačinov. Mekong prinaša v telo umirjeno energijo in odnaša nakopičene probleme.

 • VELIKOST SKUPINE

  8 – 18 sopotnikov

 • STANJE PRIJAV

  Zbiramo skupino

Iščete navdih…?
Mogoče vas zanima tudi:
OMAN

OMAN

12 DNI, 20. feb - 3. mar 19’
PERU

PERU

17 DNI, 5. - 21. julij 19’
KAZAHSTAN

KAZAHSTAN

18 DNI, 1. - 18. avgust 19’
NEPAL IN TIBET

NEPAL IN TIBET

16 DNI, 9. - 24. nov. 19’