Samsara potovanja

Med turističnimi agencijami smo še mladinci. Prve idejne zasnove so začele nastajati ob kavicah leta 2016. Takrat se je vse zdelo še tako daleč stran, a naše sanje so se uresničile.

Zakaj smo izbrali ime Samsara

Beseda samsara izvira iz sanskrta, enega najbolj dovršenih jezikov indijske podceline. Največkrat jo slišimo v povezavi s hinduizmom in budizmom. Pomeni svet in življenje. Pomeni cikel življenja in smrti, vse dokler ne dosežeš nirvane. Ta cikel pomeni nekaj dobrega, saj nas uči in razširja obzorja, zato lahko kot boljši vstopimo v novo življenje.
V naši agenciji vsako potovanje vidimo kot življenje, v katerem nekatere stvari (vzorci, navade) umirajo in druge (ideje, spoznanja) na novo dozorevajo. Vse to se odraža tudi po prihodu s potovanja nazaj domov.

Naša ekipa

Samsaro smo ustanovili iz želje, da lahko tisto kar imamo radi, ustvarimo na svež in svoj način. Navdušuje nas drugačnost. Drugačnost pokrajine, drugačnost ljudi in njihovega načina življenja, drugačnost razmišljanja in dojemanja sveta. Navdušuje nas raziskovanje neznanega in ponovno odkrivanje že pozabljenih drobnarij, ki se na koncu sestavijo v srečo in zadovoljstvo.

Marijana Panić

Vodja agencije, ki veliko raje potuje, kot sedi v pisarni

Že od nekdaj jo bolj vleče tja na vzhod. Prvi metuljčki v trebuhu so zamahali v Arabiji, kjer je našla tudi začasen dom, a nemirni duh jo kmalu popelje v daljno Azijo. Druga ljubezen na prvi pogled pa je tudi vse, kar je okoli ali pa kar na strehi sveta – Himalaji. Zadnje desetletje se tako njeni dnevi vrtijo okoli potovanj in vodenja, ko je pa v domačih logih pa najraje štrika – nove popotniške poti v barvite turistične produkte. Življenje je potovanje in potovanje je življenje, pravi.

Helena Caf

Vodnica, ki rada raziskuje nove destinacije in piše programe

Spoznajte našo geografinjo in Japonko. Po študiju japonologije, tega nenavadnega jezika in kulture, je tja odpeketala za dobro leto in se poglobila v deželo vzhajajočega sonca do potankosti. Dolga leta je razkrivala potnikom legende in skrivnosti Egipta, kjer je tudi živela, saj, kot sama pravi, obožuje sonce in tople ljudi. A ker je po duši sanjačica, ki jo žene želja po potovanjih, je odkrila še mnoge druge dežele Azije, Južne Amerike in kdo ve kam jo odnese v prihodnosti.

Uroš Erbežnik

Vodnik

Narava mu daje navdih in spokojnost, ljudje pa družbo in veselje. Ko vse to združi s potovanji, ga to pomirja in daje dodatno energijo. V veliko zadovoljstvo mu je, ko dobi priložnost druge popeljati v neznano in jim omogočiti dojeti in sprejeti raznolikost sveta – od majhnih škotskih otokov do prostranih azijskih step in še dlje. Z nahrbtnikom na ramah, pohodnimi čevlji na nogah ter z radovednostjo kaj se skriva »za naslednjim hribom« mu ne bo zmanjkalo novih izzivov.

Tinkara Oblak

Vodnica

Ko je z babico pri enajstih letih prvič poletela v Egipt, je vedela, da bodo potovanja velik del njenega načina življenja. Pogosto je skregana z rutino in rada zasleduje nove destinacije, polne dogodivščin. Svoja potovanja rada popestri z jogo, plezanjem, pohodništvom … s kakršnokoli dogodivščino, ki po žilah požene kri. Najraje ima trekinge in najboljše se počuti v naravi, obenem pa je dovolj radovedna, da jo pot pogosto popelje tudi po stopinjah najbolj napetih zgodovinskih zgodb.

Nina Slamnik

Včasih vodnica, zdaj večinoma za pisalno mizo

Pravi, da še nikoli ni imela domotožja. Že v mladih letih se je s prijatelji rada odpravila izven naših meja in kamorkoli jo je življenje odpeljalo, povsod je našla veliko snovi za raziskovanje in učenje. Za več kot desetletje je ljubezen do potovanj spremenila v svoj poklic. Šele ko gremo od doma, vidimo kaj doma imamo, pravi. In izkušnje s potovanj zdaj s pridom izkorišča za Samsarino pisalno mizo.

Marjana Rožič

Samsarina pisarna

Prvič je šla zares od doma šele kakih 12 let nazaj. Destinacija Grčija, kar tri leta zapored. Potem pa je prišla želja po odkrivanju tudi ostalega sveta. S Samsaro je šla v Nepal, pa v Peru, na Sinaj, na vzhod Turčije, v Libanon, na Šrilanko … Potem pa je prišel klic in ponudba, da bi se pridružila Samsarini ekipi. Ni razmišljala dolgo, saj je prepričana, da bo svojo ljubezen do potovanj in pretekle delovne izkušnje lahko pri Samsari uspešno združevala.

Sara Alt

Vodnica

Radovednost, želja po spoznavanju drugačnosti in širjenju obzorja jo navdihujejo skozi potovanja po svetu in vase. Njena prva velika ljubezen in vir navdiha je in ostaja Turčija, kjer je precej časa živela in osvojila turški jezik. Ker je neumorna raziskovalka življenja, so jo poti zanesle v številne neobičajne dežele, najraje tja, kjer sta pristnost in srce doma. Od vseh kontinentov ji je najbližje Azija, kamor se vedno rada vrača.