NAMESTITVE:
Hotel v Alžiru je preprost in čist lokalne kategorizacije 3*. Preostale noči bomo kampirali/šotorili v puščavi. Za šotore in podloge bo poskrbljeno.
PREHRANA:
V Alžirski kuhinji se čuti veliko različnih vplivov, ki dodajo k okusu in izvirnosti lokalne kuhinje. Vse civilizacije, ki so kadarkoli prečkale ali tukaj ostale, so v že obstoječo mešanico začimb, okusov in sestavin dodale še kak svoj element. Največji vpliv imajo seveda Berberi in Tuaregi, ki na veliko uporabljajo juhe, jagnjetino, zelenjavo, žitarice in suho sadje. Turki in Arabci so dodali začimbe v že tako bogato paleto svežih zelišč ter okusne sladke razvade. Svoje je dodala še francoska kolonizacija, ki je zaslužna za obilne količine paradižnika v vseh oblikah, kruh in sladkarije.
Izjemno dobro se okusi sveže mediteranske začimbe. Od mesa prevladujeta jagnjetina in piščanec, na severu ob Sredozemlju so morske jedi in ribe zelo pogosto na krožnikih. V puščavi se mesu bolj izogibajo, pojedo pa veliko več sveže zelenjave, sadja in kruha.
Za tipično jed tudi tukaj velja kuskus in ogromna količina kuhane zelenjave z omako ter koščki mesa. Ob kuskusu pa še tlitli, neke vrste testenine podobne rižu, kuhane v rdeči ali beli omaki, dodajo veliko čičerike in svežih začimb plus velik kos mesa in kuhano jajce. Slavna gosta juha chakchouka, je narejena na mesni osnovi, polna zelenjave in zelo gosta, jedo jo za vse obroke dneva. Veliko je oblik kruha, arabske različice veljajo za bolj vzdržljive kot beli francoski kruh. V večjih mestih se povsod dobi raznovrstne sendviče, tudi samo z ocvrtim krompirjem in svežo zelenjavo. V Alžiru se najdejo različne vrste ulične tipične hitre hrane, kot so lokalne pizze in mhajeb ali neke vrste palačinka napolnjena z mešanico začinjenega paradižnika in čebule. Sadje se dobi na tržnicah ali supermarketih, enako bogato so zastopane različne sladke pregrehe in dateljni. Od vseh sladkih okusnih pregreh, velja za tipično makroudh piškoti iz semoline in moke, napolnjeni z dateljni.
Kava je izjemno popularna. Turška, močna kava, s kozarcem vode se pije v obcestnih lokalih. Medtem ko je v puščavi veliko bolj popularen črni čaj z meto in sladkorjem. Zelo popularni so tudi sveži sadni sokovi, kot sta limonada in pomarančni sok. Alkohol strežejo le v prestolnici in nekaterih obmorskih letoviščih, v puščavskih okoljih alkohola ni na voljo.