Alžirija

Puščavska pustolovščina

14 dni

Alžirija. Puščava, a ne le to.

Alžirija je največja afriška država. Ponavadi najprej pomislimo na širno puščavo in jezdece kamel, ki se v peščenem viharju prebijajo s sipine na sipino. Na svojih več kot dva milijona kvadratnih kilometrih pa skriva še marsikaj. Sredozemsko obalo, že od nekdaj najgosteje poseljen del države. Visoke gole gore in suhe kanjone. Rodovitne oaze z velikimi puščavskimi mesti in skalne planote, ki so bile pred stoletji priča bojem med avtohtonimi Berberi in muslimanskimi Arabci. Alžirija zbudi domišljijo tudi najzahtevnejšim ljubiteljem neskončnih širjav.

Preteklost in sedanjost.

Zgodovina Alžirije sega vsaj štiri tisoč let nazaj. Takratna razvita berberska kultura s svojo pisavo je predhodnica kulture Tuaregov – ljudstva, ki je skoraj edino zmožno preživeti v negostoljubni alžirski puščavi. Največji zgodovinski odtis na Alžiriji so pustili Rimjani z rimskimi razvalinami in Francozi z njihovo kolonialno arhitekturo. Pravzaprav ne vemo, zakaj je Alžirija tako zapostavljena kot turistična destinacija. Najbrž zaradi polpretekle zgodovine in nemirne soseščine. A Alžircem uspeva krmariti med starimi navadami in modernostjo globalnega sveta.

 • DATUM

  23. december 2018 – 5. januar 2019

 • CENA

  od 2.190, 00 EUR + letalska vozovnica*

  *okvirno od 400 EUR dalje

Naša pot.

Na sredozemski obali se spoznamo z alžirsko prestolnico in bogato rimsko zapuščino. Nadaljujemo proti jugu, okoli 1000 kilometrov globoko v puščavo do čudovitih puščavskih mest, vasic in dolin. V saharski puščavi počasi zaživimo z včasih precej kruto, neradodarno naravo, ki nam v deželi na sončni strani Alp ni poznana. Obiščemo pristaniško mesto Oran, ki je tudi rojstni kraj glasbe rai. Gre za moderno mešanico beduinske ljudske glasbe, arabske ljubezenske poezije z nekaj francoskega, španskega in maroškega vpliva, katera se bo prepletala tudi skozi takte naše poti.

 • VELIKOST SKUPINE

  9 – 18 sopotnikov

 • STANJE PRIJAV

  Zbiramo skupino

Mogoče vas zanima tudi:
RADŽASTAN

RADŽASTAN

14 DNI, 23. dec 18’ - 5. jan 19’
MJANMAR

MJANMAR

17 dni, 25. jan – 10. feb 19’
OMAN

OMAN

12 DNI, 20. feb - 3. mar 19’
NEPAL - FESTIVAL HOLI

NEPAL - FESTIVAL HOLI

12 DNI, 13. - 24. marec 19’
…ali pa iščete navdih?
Samsara potovanja
Samsara potovanja
Samsara potovanja