EVROPA

🇫🇴 Ferski otoki.

Sredi globokomorskega Atlantika, kjer se stikajo plovne poti med Islandijo, Škotsko in Norveško, leži svet, kakršnega ne najdemo nikjer drugje. Gre za skupek 18-ih majhnih vulkanskih otokov z značilnimi strmimi bazaltnimi pečinami, visokimi gorami, ozkimi fjordi in številnimi slapovi. Irski menih iz 6. stoletja jih je opisal kot raj za ovce in ptice. Še vedno je tako. Le da na otokih danes živijo še ponosni potomci neustrašnih Vikingov, ki že stoletja uspevajo kljubovati ostrim, neusmiljenim življenjskim pogojem in ohranjati lastno identiteto. Ferski otoki – odročni in nezemeljski.

🇮🇹 Italija.

Italije ni potrebno posebej predstaviti, saj je težko najti podobno večplastno državo. Oblikovana kot škorenj sredi azurnega Sredozemskega morja, pokrita s krono zasneženih vrhov Alp in z grčasto hrbtenico Apeninov očara ter širi obzorja. Izstopa fotogenična pokrajina s paleto neskončnih barvnih nians in brezčasnimi gostoljubnimi vasmi. Svetovno znana mesta navdušujejo z umetniškimi presežki, narekujejo modne trende in ponujajo brezplačne lekcije zgodovine ter osnov italijanskega bontona. Zibelka evropske kulturne dediščine je povila številne izjemne umetnike, arhitekte, inženirje in znanstvenike, katerih zapuščina še danes spreminja in kroji življenje sveta. Dežela s preprostimi sestavinami prebuja brbončice, domišljijo in užitke kulinaričnih navdušencev. Ja, ne gre brez klepeta ob tiramisuju in kavi na glavnem trgu, kozarčka vina in gorgonzole, kosa pizze ali focaccie na sprehodu ali le kepice hladnega gelata.

🇬🇧 Škotska.

Škotska ima več kot 800 otokov. Po večini vsi ležijo ob njeni zahodni obali. Čeprav imajo različno geološko preteklost, so jih ledeniki in divji valovi Atlantika združili v skupek otočij, kot jih poznamo danes. Nepredvidljivo vreme in pomanjkanje obdelovalne zemlje sta poskrbela, da so tu preživeli le najbolj vztrajni. A ravno to so razlogi, da je ta del Škotske ostal drugačen, redko poseljen in čudovit. Turistično oblegana škotska mesta tu zamenjata otoška odmaknjenost in spokojnost. Mestni vrvež Edinburga in Glasgowa zamenjajo zvoki valov in divjih ptic, ki gnezdijo na strmih obalah otokov. Vrnili so se tudi kiti, ki jih privablja obilica rib in planktona v poletnih mesecih. Ja, obisk teh krajev je še vedno pustolovščina.

POTOVANJA PO EVROPI

DRŽAVADATUM POTOVANJACENASTATUSINFO
🇫🇴 Ferski otoki 8 dni13. 07. – 20. 07. 20241.480 € + letalska kartaZAGOTOVLJENONa voljo samo še 1 mesto za sopotnico.
🇬🇧 Škotska 9 dni27. 07. – 04. 08. 20241.580 € + letalska kartaZAGOTOVLJENO – PRIJAVE ZAKLJUČENE
🇫🇴 Ferski otoki 8 dni08. 08. – 15. 08. 20241.480 € + letalska kartaPOLNO
🇮🇹 Pohodniška Toskana 8 dni28. 09. – 05. 10. 2024950 €ZAGOTOVLJENO
🇮🇹 Pohodniška Toskana 8 dni17. 05. – 24. 05. 2025950 €Zbiramo skupino
🇮🇹 Pohodniška Umbrija 8 dni13. 09. – 20. 09. 2025950 €Zbiramo skupino

POTOVANJA PO EVROPI