Hoteli ali penzioni so brez lokalne kategorizacije, preverjeni in čisti. Kopalnice in WC-ji so lahko skupni.
Kulinarika Ferskih otokov sega več kot tisoč let nazaj, še v čas, ko so otočje poseljevali Vikingi . Ker so bili tu omejeni zgolj na ribe, kite, ptice in drobna zelišča, so ob selitvi s seboj pripeljali ovce, govedo in nekatere žitarice. Kot tedaj, je tudi danes lokalno prebivalstvo močno povezano z naravo in njenimi darovi. V svoji kulinariki prisegajo na domačo kuhinjo in sveže lokalne sestavine.
Nizke temperature, veter in velika koncentracija soli v zraku, so za domačine predstavljali odlične pogoje za sušenje in fermentacijo rib ter mesa. Od mesa sta na razpolago predvsem jagnjetina ali ovčetina (skerpikjꝋt), pri ribah je izbira večja in vključuje vahnjo, morsko ploščo, atlantskega sleda. Med posebnostmi prehrane velja izpostaviti sušeno kitovo meso in mast ter sezonske morske ptice mormone, ki se ne tako redko znajdejo na domačih krožnikih. Poleg tradicionalnih jedi so na voljo tudi mednarodne (pice, hamburgerji, suši …), od vseh mednarodnih pa imajo najraje angleško kuhinjo.
Glavne obroke praviloma sestavljajo tri osnovne sestavine: meso, ribe in krompir. V ponudbi se poleg fermentiranega mesa najdejo še škampi in ostali morski sadeži, krvavice, rženi kruh, alge, krompir, koleraba, repa, rabarbara in različna sveža zelišča (angelika/gozdni koren, brin …). Sami proizvajajo še jogurt in mleko, saj govedo gojijo le za to. Uvažajo vse ostalo od sadja, zelenjave, jajc do drugih vrst mesa.
Pri pijači prisegajo na lokalno pivo Föroya Bjór. Od leta 2011 pa lahko na otočju proizvajajo tudi aqua vito ali domače žganje in ostale alkoholne pijače (Eldvatn, Havið), ki so jih do takrat proizvajali izven države.
Na potovanju je 6x vključen zajtrk.