POHODNIŠKA KAPADOKIJA 8 DNI

Lahkoten treking po pravljični pokrajini

Turčija. Preplet svetov.

Dežela na dveh kontinentih je bila od nekdaj most med vzhodom in zahodom. Od obeh svetov je vzela najboljše in ju združila v svojo mešanico, ki danes predstavljajo Turčijo. Neverjetno raznoliko. Mnogih obrazov in več identitet. Zgodovinski in kulturni vplivi Bližnjega vzhoda, Sredozemlja, Balkana in Osrednje Azije so vidni vsepovsod. Tu so se zgodile ene največjih zgodb človeštva. Tiste o Troji, Gordijskem vozlu, sultanskih haremih na njenih tleh oživijo in v svojem žepu jih skriva še mnoge. Tu je tudi izjemna narava. In če k vsemu dodamo še prijaznost in gostoljubnost turškega naroda je potovanje po Turčiji popolna zmaga.

Kapadokija

Kapadokija. Nezemeljska pokrajina.

Je ena in edina in nikjer na svetu ne najdemo podobne.  Tako mirna in tiha in skoraj nezemeljska. Na prvi pogled se zdi pusta in suha, a njena pokrajina je polna bizarnih skalnih formacij. Stožce, stebre, stolpiče, ki se lahko dvigajo visoko v nebo, je skozi milijone let oblikovala igra vode in vetra. Človeške roke pa so dodale še svoj del k tej pravljični deželi. Ustvarile so skladišča, bivališča, cerkve in prava podzemna mesta. Pa vrtove in sadovnjake, ki že tisočletja dajejo kruh tukajšnjim prebivalcem. Lahkoten treking, ki je primeren za vsakogar, nam predstavi eno najbolj unikatnih pokrajin našega planeta. Popeljal nas bo po nenavadnih dolinah in labirintih.

Iščemo sopotnico.

DATUM

26. 10. – 2. 11. 2024

CENA

960 EUR

+ letalska karta

VELIKOST SKUPINE

8 – 18 sopotnikov

STANJE PRIJAV

Že prve prijave

Zbor na ljubljanskem ali bližnjem letališču ter polet v Kapadokijo. Po pristanku se odpeljemo v Göreme ali njegovo okolico.

letalo, transfer (v Kapadokiji), hotel

Kapadokija v turškem jeziku pomeni dežela lepih konj. Večina obiskovalcev pa ne pride v Kapadokijo občudovat konjev, temveč pride zaradi prelepe narave, ki je ni mogoče najti nikjer drugje. Današnji treking nas popelje skozi čudovito Belo dolino, ki je skozi čas erodirala in oblikovala čudovito pokrajino polno zanimivih in nenavadnih skalnih formacij. Pokrajina se zdi tuja. Tu je tudi dolina Ljubezni, ki buri domišljijo vsakega in zelo spominjajo na …khm 😊.  Če ne prej, nam je ob pogledu na te mogočne skalne formacije vse jasno, od kod ime za dolino. Učisar je tista prava pravljična kapadokijska vas, nad katero se bohoti mogočna 60-metrska skala, na kateri so še danes vidni ostanki jam in tunelov, v katerih je nekoč bivala celotna vas. Povzpnemo se na vrh trdnjave, od koder se nam odpre spektakularen razgled nad okoliško, nadrealistično pokrajino. Popoldne se odpravimo skozi zanimivo dolino, poimenovano po golobih, ki so nekoč bili pomemben vir hrane tukajšnjim prebivalcem. V ta namen so jim v tej dolini nekoč izdolbli v skale luknje. Večerni prihod v Göreme.

transfer, hoje za okvirno 5 ur, hotel, zajtrk

Odpeljemo se do izhodišča našega današnjega trekinga v dolini Zemi. Potka nas vodi skozi sadovnjake, potočke, očarljive tunele in jame do panoramskega razgleda te vulkanske pokrajine. Nato se odpeljemo dalje v vas Ayvali, ki je polna še neraziskanih jam in v skalo izklesanih cerkva. Tudi življenje v vasi je kljub prihodu turizma še precej preprosto v vsakdanjem življenju. Nato vstopimo v dolino Gomede, v kateri se spet čudimo geološkim nastankom. Na koncu doline leži vas Mustafapaša, nekoč eden izmed najbogatejših krajev v Anatoliji. Še danes so v vasi precej močni grški vplivi. Seveda jo v popoldanskem času raziščemo po dolgem in počez.

transfer, hoje za okvirno 5-6 ur, hotel, zajtrk

Dolina Pancarlik je ena izmed najmanj obiskanih dolin v Kapadokiji. Pokrajina je naravnost čudovita, posejana z gladko valovitimi grebeni rožnatimi in mogočno snežno belimi plastmi tufa, prepletenimi z vinogradi ter sadovnjaki. Ne tako daleč stran pa sta še dve izjemni dolini, rožna in rdeča. Ime sta dobili zaradi skalnih formacij, ki skozi dan spreminjajo barvo od rožnate do rdeče. Čeprav relativno blizu, pa se zdi tako daleč stran od civilizacije in drug planet.

transfer, hoje za okvirno 5-6 ur, hotel, zajtrk

Pasabag ali drugače imenovana dolina Menihov je posejana z neštetimi pravljičnimi dimniki, različnih oblik in velikosti, od koničastih in kapičastih do stebričastih in gobastih. V nekaterih so nekoč bivali krščanski menihi, ki so v teh kapadokijskih skalnih votlinah odrezani od sveta živeli monastično življenje.

transfer, hoje za okvirno 5 ur, hotel, zajtrk

Do danes so jih odkrili že okoli dvesto, različnih velikosti. Najbrž jih je še kar nekaj, neodkritih. Danes samevajo in jih najeda zob časa in erozija, nekoč pa je v času nevarnosti lahko živelo celo mesto. To so prava podzemna mesta. Nepregledno mravljišče, v katerih so ljudje lahko preživeli več mesecev. Si lahko predstavljate življenje pod zemljo? Ne? Spustimo se v največjo podzemno mesto v regiji, v mesto Kaymakli, zgrajeno pod tamkajšnjim hribom. Neverjetna ‘zgradba’, v kateri je pravi labirint tunelov in jam, od skupnih prostorov in kuhinj do hlevov, cerkve in celo pokopališča. Pa še to: v globino sega kar neverjetnih osem nadstropij. Odpravimo se naprej, do reke Melendiz, ki je v preteklosti oblikovala najdaljšo in najglobljo sotesko v Kapadokiji. Spustimo se v zeleno dolino Ihlara in sprehodimo vzdolž nje. V njej se skriva veliko jam in zgodnjekrščanskih cerkva ter samostanov.

transfer, hoje za okvirno 5-6 ur, hotel, zajtrk

Odpeljemo se do vhoda v dolino Zindanonu. Peš se odpravimo skozi dolino vse do Zelve muzeja na prostem. Pravzaprav gre za tri doline, ki so med seboj povezane z tuneli. Gre za eno najzgodnejših naselbin in eno zadnjih naseljenih monastičnih dolin v Kapadokiji. Prost preostanek dneva.

transfer, hoje za okvirno 5-6 ur, hotel, zajtrk

Odpeljemo se v Kayseri na letališče, od koder preko Istanbula poletimo proti domu. Konec potovanja.

transfer, letalo

CENA

Cena potovanja pri 8–18 potnikih: 960 EUR + letalska karta za doplačilo

CENA VKLJUČUJE:

– 7 x nočitev v hotelu 3* (lokalne kategorizacije),

– 6 x zajtrk,

– vsi transferji z avtobusom ali kombiji,

– lokalnega vodnika,

– slovenskega vodjo poti,

– vse vstopnine po programu,

– vse stroške priprave in organizacije potovanja.

V CENI NISO VKLJUČENI:

– povratna mednarodna letalska karta; cena karte se giblje od 430 EUR naprej,

– prevoz do bližnjega letališča, v kolikor odhod ni z letališča Jožeta Pučnik,

– doplačilo za enoposteljno sobo 360 EUR,

– dodatne aktivnosti (turški hamam, balonski prelet Kapadokije, turški večer, …)**,

– dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini,

– zavarovanje odpovedi,

– napitnine 50 EUR (na kraju samem).

DOKUMENTI IN VIZUMI:

Za to potovanje potrebujemo potni list z veljavnostjo še vsaj 6 mesecev po koncu potovanja. Dolžnost vsakega potnika je, da nam pravočasno zagotovi vse zahtevane dokumente in pravilne podatke.

VIZUM ZA TURČIJO: Vizum za Turčijo za državljane Slovenije ni potreben.

ZDRAVJE:

Obveznih ali drugih priporočljivih cepljenj za to potovanje ni. Če jemljete kakšna posebna zdravila, jih zadostno količino vzemite s seboj. Več informacij o zdravju dobite na www.zdravinapot.si.

AKTIVNOST:

Povprečne dnevne hoje je 4 -5 ur – 11 km. Pohodniška Kapadokija spada med trekinge z lažjo do srednjo zahtevnostjo. Priporočljiva je povprečna pohodna kondicija.

NAMESTITVE IN PREHRANA:

Hotel je lokalne kategorizacije 3*, preprost in čist hotel.  Vseh 7 nočitev nočimo v hotelu v Göreme ali okolici.

Turška hrana je dobra in zelo pestra. Poznajo veliko zelenjavnih in mesnih jedi, pripravljenih na nešteto različnih načinov. Imajo celo paleto juh, od vseh pa je po našem mnenju daleč najboljša mercimek – lečina juha. Znane pa so tudi paradižnikova, jogurtova in piščančja juha. Turki naravnost obožujejo meso, najraje imajo ovčetino, ki je zanje tudi najbolj dragoceno meso. Kebap (pečeno meso) je paleta različnih oblik pečenega mesa. Od döner kebapa (narezan v sendviču), şiş kebap (nabodala, koščki mesa in zelenjave), Urfa in Adana kebap (nabodalo, mleto meso), Köfte pa so mesne kroglice, kot nekakšni okrogli čevapčiči. Kljub temu, da ima Turčija ogromno morja, ribe niso najbolj priljubljene. Tradicionalne turške pice pide so lahko mesne ali zelenjavne. Podobno naši pici je tudi lahmacun (arabska jed; tanjše testo pokrito z mletim mesom). Gözleme pa so slane turške palačinke – krompirjeve, sirove, špinačne, mesne, … Zelenjava in sadje (predvsem sezonsko) je vedno na voljo. Da ne govorimo o izvrstnih turških sladicah – tatlı 😊. Turki jih naravnost obožujejo. Bolj so sladke, boljše so. Od baklave, lokuma do sutlača.

Med pijačami je vsesplošno priljubljen čaj, ki mu delajo družbo še mnoge druge brezalkoholne pijače. Ob hrani Turki radi pijejo ayran – pijačo narejeno iz jogurta, vode in soli. Sveži sokovi, običajno stisnjeni iz pomaranč in granatnih jabolk, so pogosto na voljo. Med alkoholnimi pijačami je najbolj dostopno pivo. Svetujemo pitje ustekleničene vode.

Na potovanju je poskrbljeno za zajtrke.

SKUPINA IN EKIPA:

Velikost skupine je med 8 in 18 oseb. Ekipo na potovanju sestavljajo slovenski vodja poti, lokalni vodniki in vozniki.

ELEKTRIČNA NAPETOST:

V Turčiji je napetost 220 V. Vtičnice so enake našim.

Katera je prva beseda, ki vam pride na misel, ko pomislite na deželo, ki ste jo pravkar obiskali? Čudovito.

Zakaj ste se odločili, da obiščete ravno to deželo? Nisem še bila, ta paket priporočila prijateljica.

Kako ste zadovoljni z vodjo poti? 5*. Odlično vodenje. Sara je izjemno prijazna, simpatična, organizirana in pozorna.

Kako ste zadovoljni s podajo informacij pred odhodom? 5*.

Kako ste zadovoljni s splošno izvedbo potovanja? 5*.

Kako ste zadovoljni z lokalno ekipo? 5*.

Kaj vam je bilo najbolj všeč na potovanju? Pohodi v prijaznem tempu in odhodi v prijazni uri.

Mirjam, sept 2023

Katera je prva beseda, ki vam pride na misel, ko pomislite na deželo, ki ste jo pravkar obiskali? Nepozabno!

Zakaj ste se odločili, da obiščete ravno to deželo? Želela sem si pohodov po tej čudoviti pokrajini.

Kako ste zadovoljni z vodjo poti? Sara je prijetna, topla oseba, polna znanja, zgodb…. ODLIČNA!!

Kako ste zadovoljni s podajo informacij pred odhodom? 5*.

Kako ste zadovoljni s splošno izvedbo potovanja?5*.

Kako ste zadovoljni z lokalno ekipo? Vsi so se zelo potrudili.

Kaj vam je bilo najbolj všeč na potovanju? Vse mi je bilo zelo všeč: pohodi, lokalna hrana, stiki z lokalnimi ljudmi, prijetno, poučno vodenje…

Meta, sept 2023

Katera je prva beseda, ki vam pride na misel, ko pomislite na deželo, ki ste jo pravkar obiskali? Pesek.

Zakaj ste se odločili, da obiščete ravno to deželo? Ker zgleda kot da ni del našega planeta.

Katera je prva beseda, ki vam pride na misel, ko pomislite na agencijo Samsara? Strokovnost.

Kako ste zadovoljni z vodjo poti? Sara je zelo strokovna, res obvlada vsebino in odgovorila je na vsa naša vprašanja. Je pa tudi zelo prijazna in skrbna.

Kako ste zadovoljni s podajo informacij pred odhodom? Vse potrebne infote sem prejela.

Kako ste zadovoljni s splošno izvedbo potovanja? Vse super.

Kako ste zadovoljni z lokalno ekipo? Vse super.

Kaj vam je bilo najbolj všeč na potovanju? Let z balonom.

Ana, sept 2023

Katera je prva beseda, ki vam pride na misel, ko pomislite na deželo, ki ste jo pravkar obiskali? Narava.

Zakaj ste se odločili, da obiščete ravno to deželo? Ugoden časovni termin.

Katera je prva beseda, ki vam pride na misel, ko pomislite na agencijo Samsara? Prijaznost.

Kako ste zadovoljni z vodjo poti? 5*.

Kaj vam je bilo najbolj všeč na potovanju? Narava, prijaznost ljudi, hrana.

Tadej, sept 2023

Katera je prva beseda, ki vam pride na misel, ko pomislite na deželo, ki ste jo pravkar obiskali? Ustvarjalna narava, prijazni ljudje.

Zakaj ste se odločili, da obiščete ravno to deželo? Ker sem želela spoznati tudi ta del Turčije.

Katera je prva beseda, ki vam pride na misel, ko pomislite na agencijo Samsara? Odlična potovalna Agencija.

Kako ste zadovoljni z vodjo poti? 5*. Sami presežki. Sara je izjemna, umirjena in topla oseba.

Kako ste zadovoljni s podajo informacij pred odhodom? Vse informacije sem dobila pravočasno. Na e-maile so bili odgovori posredovani zelo hitro in korektno.

Kako ste zadovoljni s splošno izvedbo potovanja? Nimam pripomb. Potovanje je preseglo moja pričakovanja.

Kako ste zadovoljni z lokalno ekipo? Nimam pripomb. Lokalni vodnik je bil izjemen. Ima široko znanje. Posredoval nam je zelo veliko informacij. Prav tako je bil pripravljen razlagati vse, kar nas je zanimalo.

Kaj vam je bilo najbolj všeč na potovanju? Z vsem sem bila zelo zadovoljna. Težko bi izpostavila le eno dejavnost ali dogodek.

Karmen, okt 2023

Katera je prva beseda, ki vam pride na misel, ko pomislite na deželo, ki ste jo pravkar obiskali? Nepozabno!

Zakaj ste se odločili, da obiščete ravno to deželo? Želela sem si pohodov po tej čudoviti pokrajini.

Kako ste zadovoljni z vodjo poti? 5*. Prijetna, topla oseba, polna znanja, zgodb … ODLIČNA!!

Kaj vam je bilo najbolj všeč na potovanju? Vse mi je bilo zelo všeč: pohodi, lokalna hrana, stiki z lokalnimi ljudmi, prijetno, poučno vodenje…

Meta, sept 2023

Katera je prva beseda, ki vam pride na misel, ko pomislite na agencijo Samsara? Strokovnost.

Katera je prva beseda, ki vam pride na misel, ko pomislite na deželo, ki ste jo pravkar obiskali? Pesek.

Zakaj ste se odločili, da obiščete ravno to deželo? Ker zgleda kot da ni del našega planeta.

Kako ste zadovoljni s podajo informacij pred odhodom? Vse potrebne infote sem prejela.

Kako ste zadovoljni s splošno izvedbo potovanja? Vse super.

Kako ste zadovoljni z vodjo poti? 5*. Sara je zelo strokovna, res obvlada vsebino in odgovorila je na vsa naša vprašanja. Je pa tudi zelo prijazna in skrbna.

Kako ste zadovoljni z lokalno ekipo? 5*. Vse super.

Kaj vam je bilo najbolj všeč na potovanju? Let z balonom.

Ana, sept 2023

Katera je prva beseda, ki vam pride na misel, ko pomislite na agencijo Samsara? Odlična potovalna Agencija.

Katera je prva beseda, ki vam pride na misel, ko pomislite na deželo, ki ste jo pravkar obiskali? Ustvarjalna narava, prijazni ljudje.

Zakaj ste se odločili, da obiščete ravno to deželo? Ker sem želela spoznati tudi ta del Turčije.

Kako ste zadovoljni s podajo informacij pred odhodom? Vse informacije sem dobila pravočasno. Na e-maile so bili odgovori posredovani zelo hitro in korektno.

Kako ste zadovoljni s splošno izvedbo potovanja? Nimam pripomb. Potovanje je preseglo moja pričakovanja.

Kako ste zadovoljni z vodjo poti? 5*. Sami presežki. Sara je izjemna, umirjena, topla oseba.

Kako ste zadovoljni z lokalno ekipo? 5*. Nimam pripomb. Lokalni vodnik je bil izjemen. Ima široko znanje. Posredoval nam je zelo veliko informacij. Prav tako je bil pripravljen razlagati vse, kar nas je zanimalo.

Kaj vam je bilo najbolj všeč na potovanju? Z vsem sem bila zelo zadovoljna. Težko bi izpostavila le eno dejavnost ali dogodek.

Karmen, sept 2023

Za to potovanje sem se odločil, ker sem iskal naravo in sprostitev.

Ekipa Samsare dela z dušo! Vse informacije, ki sem jih potreboval, sem dobil.

Z vodjo poti (Marijano) sem bil zadovoljen. Vodenje potovanja z dušo in telesom. Vse pohvale. Preživel sem cel teden v uživanju, zmernih sprehodih. Bila je ena boljših sprostitev.

Hotel je bil lokacijsko odlično izbran, sobe ravno pravšnje in čiste. Zvečer je bil mir.

Odlična lokalna hrana, te sem se veselil že od prejšnjih potovanj.

Sašo, maj 2023

Katera je prva beseda, ki vam pride na misel, ko pomislite na agencijo Samsara? TOP.

Katera je prva beseda, ki vam pride na misel, ko pomislite na deželo, ki ste jo pravkar obiskali? Top narava.

Zakaj ste se odločili, da obiščete ravno to deželo? Bila visoko na seznamu želja.

Kako ste zadovoljni z vodjo poti? 5*. Komentar ni potreben.

Tomaž, maj 2023

Na pot grem vedno brez pričakovanj in vrnila sem se z lepimi spomini. na potovanju mi je bilo všeč, vse od A do Ž. Ponovim.

Najprej sem mislila, da bo nastanitev bolj eeeh, pa se je izkazalo, da nudi več, kot katerikoli lepši hotel. Lokacija top in osebje zelo, zelo prijazno. Če bi se danes vrnila v Kapadokijo, bi sama stremela k nastanitvi v točno tem hotelu.

Marijana je bila odlična, nimam pritožb. V pisarni so bili super odzivni.

Tina, sept 2022

Celotno potovanje je potekalo brezhibno.

Marijana je prijazna, dostopna, družabna, pripravljena pomagati, neustrašna, preprosta in zabavna. Ima zelo dobro poznavanje zgodovine in geopolitike.

Mateja, sept 2022

Na tem potovanju sem že bila, a taka potovanja je vredno ponoviti. Razlog je tudi podaljšanje poletja, ki ga ponuja Turčija konec septembra.

Gotovo je oseba (vodja poti) tista, ki pritegne potnike, da se vračajo na potovanja z isto agencijo. Marjana je SUPER!

Imeli smo ugoden prevoz, dober hotel, primeren program in dobra lokalna vodnika, izkušena “stara mačka” z veliko znanja.

Od celotnega potovanja so mi bili najbolj všeč pohodi in let z balonom.

Mislim, da je program optimalen!

Marjeta, sept 2022

Že v samem programu so zajete vse pomembne informacije. Dobila pa sem tudi takojšen odgovor na epošto, ravno tako po telefonu.

Prijazen in ustrežljiv šofer. Nikoli ni bilo treba čakati avtobusa, ker je on že čakal na dogovorjenem mestu. Vsako jutro smo vstopili v čist avtobus. Če smo kaj pozabili, nas je počakalo.

Soliden čist hotel, prijazno osebje, odlična hrana. Zelo dobra lokacija. Odlična in okusna hrana, pestra izbira solat in sladic.

Odlična lokalna vodiča. Prikazala sta nam prekrasne kotičke, kamor povprečen turist ne zaide. Govorila sta razumljivo angleščino. Ves čas sta skrbela za vse potnike, prilagajala tempo hoje.

Marjana je vodička s srcem in dušo. Povsem se posveti potnikom, ugodi vsaki želji, zelo zanimivo posreduje svoje znanje. Znajde se v vsaki situaciji. Je zelo srčna in preprosta.

Vse je teklo kot po maslu, videli smo vse in še več. Vse je bilo dobro organizirano, ni je bilo stvari, ki mi ne bi bila všeč. Ne morem izpostaviti ene stvari, saj ni bilo napak, vse mi je bilo všeč. Tudi potniki med sabo smo se hitro “poštekali” in nastala je krasna skupinica, kljub temu, da smo si bili zelo različni. Vodičko si takšno, kot je Marijana lahko samo želiš na takem potovanju, saj si lahko povsem brez skrbi in se predaš užitku. Prevzela me je sama Kapadokija in prijazni ljudje, prehojene poti pa itak so bile edinstvene. Polet z baloni je bil seveda vrhunec potovanja, zopet pa gre zahvala vsem, ki so se potrudili, da so nam uspeli urediti termin za polet.

Mateja, sept 2022

Kapadokija = neverjetna pokrajina in pravljica.

Marijana je več kot odlična – strpna, skrbna. Posveča se vsakemu potniku, da se dobro počuti. Organizira vse, da nismo bili ne lačni ne žejni. Pozna vse doline v Kapadokiji. Med razlago vnese dovolj humorja. Spozna podrobneje vsakega potnika, kar je dokazala na zadnji večerji :). Svetuje, kadar je potrebno. Je neverjetna. Imela je dovolj skrbi, a tega nismo občutili. Še bom potovala z njo.

Lokalna ekipa je bila super. Pokazali so nam več kot je bilo v programu.

Prehrana je bila odlična, raznovrstna. Vsega je bilo dovolj za vsakogar. Meni so bile najbolj slastne juhe.

Kot najlepše bi lahko izpostavila prav vse doline, kanjone, razne formacije, skratka vse. Ne da se odločiti samo za eno stvar. Po dolinah je popolni mir – potke, zelenje skulpture še in še…

Bolje skoraj ne more biti.

Jožica, sept 2022

V Turčiji sem že bila pred leti, že takrat me je navdušila in želja, spoznati to deželo še boljše, je ves čas tlela v meni. Za Kapadokijo lahko rečem le VAU!

Marijana je sposobna, odlična organizatorka, deželo res dobro pozna in jo sopotnikom prikaže na primeren način. Prilagodljiva, “nezatežena” oseba, zna se pošaliti tudi na svoj račun.

Imeli smo prijeten družinski hotel z odličnim kuharjem/kuharico. Le sobarica bi lahko bila pri svojem delu malo bolj natančna. Letna terasa z bazenom, ki ga sicer nisem koristila, je nastanitvi dodala vtis domačnosti. Hotel je na odlični lokaciji, blizu centra mesta in ravno prav oddaljen od hrupa na cesti. Imeli smo tudi raznoliko, bogato, okusno hrano pri vseh obrokih.

Prijazen voznik Ahmet je dobro vedel, da ne vozi krompirjev, ampak nas. Hahaha. Še kovčke nam je zlagal v avtobus! Vedno ob pravem času na dogovorjeni lokaciji.

Čudovita pokrajina, čisto drug svet…. Prijetna ekipa sopotnikov in Marjane. Baje se lahko vsaka stvar še izboljša, a jaz na tem potovanju resnično nisem videla in začutila, da bi bila kje potrebna izboljšava. Potovanje mi je dalo to, kar sem pričakovala in še veliko več. Hvala.

Alenka, sept 2022

Helena res ni običajna vodička. Vidi se, da v svojem poklicu izjemno uživa in živi svoje sanje. Do vseh v skupini je bila zelo pozorna, potrudila se je, da nam je izpolnila vse želje (kulinarične in pohodniške). Super se je prilagodila na vremenske razmere in nam omogočila vse, kar je bilo v programu in še več. Majhne pozornosti v obliki čokolade, modrih misli ter prijetnega pogovora po poti so popestrile potovanje. Pohvalila bi tudi njeno znanje geografije (v Kapadokiji je prišlo še posebej prav) ter drugih področij saj sem tekom potovanja izvedela veliko zanimivih informacij.

Program potovanja je bil pester z dovolj kulturnih vložkov. Za tiste z malo več vzdržljivosti je bilo včasih premalo hoje, vendar se to vzame v zakup, saj se potuje v skupini. Všeč mi je bilo, da smo hodili po poteh, kjer praktično ni bilo drugih turistov, tako da smo doline Kapadokije imeli samo zase. Ker smo bili majhna skupina, smo lahko sproti prilagajali pot, jo včasih malo podaljšali, kaj dodali, tako da je bilo hoje na koncu dneva ravno prav.

Maruša, april 2022

Helena je bila fantastična vodja, skrbna na vsakem koraku, predvsem pa 100% predana svojemu delu s srcem in dušo… Vse na potovanju mi je bilo super in nebi nič spreminjala.

Marjana, april 2022
Mogoče vas zanima tudi:
TOSKANA 8 DNI

TOSKANA 8 DNI

28. 9. - 5. 10.2024
PERU in trek COLCA 17 DNI

PERU in trek COLCA 17 DNI

18. 10. - 3. 11. 2024
BUTAN 13 DNI

BUTAN 13 DNI

4. 11. - 16. 11. 2024
NEPAL IN TIBET 16 DNI

NEPAL IN TIBET 16 DNI

9. 11. - 24. 11. 2024
KITAJSKE MANJŠINE 15 DNI

KITAJSKE MANJŠINE 15 DNI

23. 11. - 7. 12. 2024