Magična Kapadokija

Treking po pravljični pokrajini

8 dni

Turčija. Preplet svetov.

Dežela na dveh kontinentih je bila od nekdaj most med vzhodom in zahodom. Od obeh svetov je vzela najboljše in ju združila v svojo mešanico, ki danes predstavljajo Turčijo. Neverjetno raznoliko. Mnogih obrazov in več identitet. Zgodovinski in kulturni vplivi Bližnjega vzhoda, Sredozemlja, Balkana in Centralne Azije so vidni vsepovsod. Tu so se zgodile ene največjih zgodb človeštva. Tiste o Troji, Gordijskem vozlu, sultanskih haremih na njenih tleh oživijo in v svojem žepu jih skriva še mnoge. Tu je tudi izjemna narava. In če k vsemu dodamo še prijaznost in gostoljubnost turškega naroda je potovanje po Turčiji popolna zmaga.

Kapadokija. Nezemeljska pokrajina.

Veliko je krajev v Turčiji, ki vzamejo dih. Kapadokija je pri vrhu tega seznama. Je ena in edina in nikjer na svetu ne najdemo podobne.  Tako mirna in tiha in skoraj nezemeljska. Na prvi pogled se zdi pusta in suha, a njena pokrajina je polna bizarnih skalnih formacij. Stožce, stebre, stolpiče, ki se lahko dvigajo visoko v nebo, je skozi milijone let oblikovala igra vode in vetra. Človeške roke pa so dodale še svoj del k tej pravljični deželi. Ustvarile so skladišča, bivališča, cerkve in prava podzemna mesta. Pa vrtove in sadovnjake, ki že tisočletja dajejo kruh tukajšnjim prebivalcem. Ta delček sveta, imenovan Kapadokija, je res nekaj posebnega.

 • DATUM

  27. april – 4. maj 2019

 • CENA

  799, 00 EUR + letalska vozovnica

  *okvirno od 350 EUR dalje

Treking po najlepših kotičkih Kapadokije.

Lahkoten treking, ki je primeren za vsakogar, nam predstavi eno najbolj unikatnih pokrajin našega planeta. Popeljal nas bo po nenavadnih dolinah in labirintih. Tu so tudi v skalo izdolbene vasi, vmes pa “pravljični dimniki” kot naši varuhi. Začutimo njeno prostranost na eni strani in močno zavetje na drugi. Dodajmo še tišino in mir ter zgodbe vseh tistih, ki so ju tu iskali stoletja pred nami. To je vstop v čisto svoj svet.

 • VELIKOST SKUPINE

  8 – 18 sopotnikov

 • STANJE PRIJAV

  Zbiramo skupino

Iščete navdih…?
Samsara potovanja
Mogoče vas zanima tudi:
JUŽNA KITAJSKA

JUŽNA KITAJSKA

15 dni, 9. – 23. mar 19’
INDIJA

INDIJA

15 DNI, 24. mar - 7. apr 19’
KIRIGIZIJA

KIRIGIZIJA

12 DNI, 10. - 21. jul 19’