Južna Kitajska

Na južni strani oblakov – provinca Junan

15 dni

KITAJSKA.

Govoriti o samo eni Kitajski je nesmiselno. Je ogromna dežela, v kateri se skriva svet v malem. Tu najdemo kontraste, kot nikjer drugje. Pokrajinsko gledano ima vse – od morja, puščav, step in planot do hribov ter najvišjih vrhov sveta. Prav tako premore skoraj vse klimatske pasove – od tropskega na skrajnem jugu do “minisibirskega” na severu. Tako kot je raznolika njena pokrajina, tako so si različni tudi njeni prebivalci, ki govorijo kar 300 različnih jezikov.

BOGATA TRADICIJA IN MODERNA ZGODBA.

Tradicionalna Kitajska s tisočerimi kolesi na ulicah hitro izginja. Izpodriva jo modernost s svojo novo tehnologijo in drugačnim načinom življenja, ki se razvija z neustavljivo hitrostjo. A kljub temu je kitajska tradicija še vedno zelo globoko zakoreninjena v njeni kulturi. Najdemo jo povsod, tako na podeželju kot v največjih mestih – v obredih, obnašanju, načinu govora in razmišljanja, tudi v hrani.

 • DATUM

  9. – 23. marec 2019

 • CENA

  od 1.770, 00 EUR + letalska karta

  *od okvirno 580 EUR dalje

JUŽNA KITAJSKA. PROVINCA JUNAN.

Južna Kitajska skriva najlepše zaklade in pestrost te ogromne dežele. Je razburljiva mešanica visoke tibetanske planote na severu in tropskega zelenja na jugu, vmes pa so starodavna mesta, riževe terase, tradicionalne vasi in izjemna narava. Je dom mnogih etničnih skupin, saj tu živi kar 28 manjšin. Vsaka s svojim jezikom, kulinariko, nošo, kulturo, verovanji in obredi.

 • VELIKOST SKUPINE

  7 – 18 sopotnikov

 • STANJE PRIJAV

  KMALU ZAGOTOVLJENO

Mogoče vas zanima tudi:
UZBEKISTAN

UZBEKISTAN

12 DNI, 24. apr - 5. maj 19’
MUSTANG - treking Nepal

MUSTANG - treking Nepal

17 DNI, 23. maj - 8. junij 19’
TIBET & Saga Dawa festival

TIBET & Saga Dawa festival

19 DNI, 8. - 26. junij 19’
KIRGIZIJA

KIRGIZIJA

12 DNI, 10. - 21. jul 19’
KITAJSKE MANJŠINE

KITAJSKE MANJŠINE

15 DNI, 9. - 23. nov. 19’
…ali pa iščete navdih?
potovanje kitajska krasSamsara potovanja