NEPAL IN FESTIVAL HOLI 12 DNI

Najbolj pisano potovanje

Nepal in HimalajaDežela verstev, mitov in bogov.

Nepal je bil od nekdaj kulturno, jezikovno in trgovsko stičišče. Znal je izkoristiti svoj strateški položaj med najmogočnejšima azijskima državama, Indijo in Kitajsko. Tu z roko v roki sobivata dve veliki religiji – hinduizem in budizem. Pravzaprav skoraj ni kraja na svetu, kjer bi še lahko občutili takšno vzajemno spoštovanje hindujcev in budistov, kot v Nepalu. Je dežela barvite mešanice templjev, bogato okrašenih templjev, izrezljane lesene Newarske arhitekture in kaotičnih ulic in obdan z veličastnimi gorami. Dežela kar poka po šivih z neštetimi kulturnimi in naravnimi čudesi. Zgodbe rivalskih kraljestev, mitičnih božanstev in duhovne vdanosti do danes ostajajo nespremenjene.

Nepal

Nepalska klasika.

Klasično zastavljeno potovanje po Nepalu zajema spoznavanje Katmandujske doline in vseh glavnih poudarkov Nepala. Od nepalske prestolnice Katmandu in njegove okolice do srednjeveških mest Baktapur, Bandipur in Patan. Obiščemo tudi najsvetejše kraje nepalskih budistov in hindujcev, od Pašupatinata, Bodnata do Svajambunata. Trope doživimo v nacionalnem parku Chitwan, veličastne razglede na Himalajo v Pokari. Vsekozi pa nas bo spremljala veličastna nepalska pokrajina od mogočnih vrhov Himalaje pa vse do nižinskega predela dežele. Kot pravi stari sanskrtski pregovor, tudi sto življenj bogov ne bi zadoščalo, da bi popisali vsa čudesa Himalaje, in tudi mi jih ne bomo mogli.

DATUM

6. 3. – 17. 3. 2025

CENA

1.260 EUR

+ letalska karta (od 870 EUR; let iz Ljubljane)

VELIKOST SKUPINE

7 – 18 sopotnikov

STANJE PRIJAV

Zbiramo skupino

Zbor in polet preko ljubljanskega ali bližnjega letališča proti Katmanduju.

letalo              

Predviden jutranji prihod v nepalsko prestolnico. Nepalska prestolnica leži v dolini, kjer naj bi nekoč ležalo ogromno jezero. Danes je Katmandu izjemno živahna, barvita, privlačna, a tudi precej kaotična prestolnica. Je daleč največje in najbolj kozmopolitansko mesto Nepala, v katerem živi ducat narodnostnih skupin, med njimi tudi Newari, pravi mojstri rokodelstva in trgovine. A čas za Katmandu pride na vrsto kasneje. Odpeljemo se v Baktapur. Na sprehodu po središču mesta kmalu ugotovimo, da je mesto pravo bogastvo srednjeveške nepalske umetnosti in arhitekture. Proti večeru se odpeljemo v Nagarkot in če nam bo vreme naklonjeno, bomo uzrli veličastno Himalajo in njene vrhove.

avtobus, hotel, zajtrk

Jutra v Nepalu so zagotovo najlepša. Dan izkoristimo za daljši sprehod v čudoviti naravi na robu Katmandujske doline, obdani z himalajskimi očaki. Nato se spustimo v gangeško ravnino Terai, ozek pas ob indijski meji. Včasih je to ravnino pokrivala le džungla in močvirje, do danes pa so velik del džungle spremenili v največje kmetijsko območje Nepala. V večernih urah prispemo v nacionalni park Chitwan, kjer nas čaka pravi »divji« svet.

avtobus, hotel, zajtrk, večerja

Nacionalni park Chitwan (Unesco) je bil ustanovljen leta 1973 in je najstarejši park v Nepalu. Park pokriva 932 km2 površine in je dom neštetim rastlinskim in živalskim vrstam, med njimi tudi ogroženi enorogi indijski nosorogi ter bengalski tiger. Še en dan v neokrnjeni naravi preživimo kar se da aktivno … Od vožnje z drevaki, obiska slonjega zavetišča do ‘safari’ sprehoda po džungli.

hotel, zajtrk, kosilo, večerja

Poslovimo se od južnega, ravninskega dela Nepala, in se zopet dvignemo proti Himalaji. Po želji (za doplačilo) si lahko danes privoščimo rafting po reki Trisuli. Odpeljemo se do gorske postojanke Bandipur, nekdaj cvetoč trgovski center. O nekdanji mestni slavi pričajo hiše z zanimivimi neoklasicističnimi fasadami in številnimi templji. Prebivalci Bandipurja so Magari, ena izmed mnogih narodnostnih skupin v Nepalu. So tibetansko-burmanskega porekla, in so v preteklosti tvorili svoja neodvisna kraljestva, danes pa so se že počasi asimilirali in se posvetili kmetijstvu.

avtobus, hotel, zajtrk

Odpeljemo se skoraj čisto ob vznožje pogorja Anapurn. Pokara je danes največje mesto centralnega dela Nepala, turistično mesto in odskočna deska za vse alpinistične odprave v Nepalu. Mestu daje poseben pečat tudi sveto jezero Peva. Odpravimo se na vožnjo z ladjico po jezeru in postanemo na otočku Tal Barahi, na katerem stoji zanimiv tempelj. Večer preživimo na živahnih ulicah mesta.

avtobus, ladjica, hotel, zajtrk

Še pred zajtrkom se odpravimo do Pagode miru (1113 m), ki botruje nad Pokaro. Od tu nam narava z malo sreče ponudi enega najlepših razgledov nad Himalajo. Zanjo pravijo, da je dežela verstev, mitov in bogov ter jetija – simbola skrivnostnih, prvinskih sil, ki vladajo temu mogočnemu gorstvu. Pred nami se bohotijo Dualagiri, Anapurna, Mačapučre in Manaslu. V mestu obiščemo mestne zanimivosti, med njimi tudi tibetanski begunski center. Preostanek dneva pa preživimo na obali jezera.

avtobus, hotel, zajtrk           

Odpeljemo se nazaj na izhodišče, v Katmandu. V katmandujski dolini obiščemo mesto Patan, pravi muzej na prostem, ki kaže umetniško odličnost obrtnikov. Zanimivo je tudi to, da je bilo mesto prvotno zgrajeno po načrtu Dharmačakre – budističnega kolesa nauka.

avtobus, hotel, zajtrk

Odpravimo se na raziskovanje živahnih ulic Katmanduja. Skozi labirint ozkih ulic se peš odpravimo do osrednjega trga Durbar (Unesco), ki predstavlja središče starega dela mesta. Kraj kar puhti od življenja – kako tudi ne, saj je tu prava duša prestolnice. Obiščemo tempelj žive boginje Kumari Devi. To je mlada deklica, za katero njeni častilci verjamejo, da je inkarnacija hindujske boginje Durga, katera v Nepalu velja za zaščitnico pred zlom in prinašalko sreče in blaginje. Popoldan se odpeljemo do znamenite stupe Svajambunat (Unesco). Gre za enega najstarejših verskih objektov v Nepalu in še danes velja za glavno romarsko središče in sveti kraj, tako za budiste kot hindujce.

Festival Holi: Večina hindujskih praznikov je v zvezi s spremembami letnih časov. Ti imajo očiščevalno vlogo, saj se znotraj skupnosti sproščajo napetosti in začasno odpravljajo razlike v družbi. Na praznovanjih se mešata čaščenje in uživanje, z njimi pa odvračajo škodljive vplive, da tesneje povezujejo skupnost in vzpodbujajo naravne življenske sile. Danes je prav poseben dan, saj se odvija eden najlepših hindujskih festivalov – Holi! Prvotno obred za rodovitnost je praznik novega leta in vrnitve pomladi. Odpravimo se na ulice, kjer za nekaj trenutkov pozabimo na običajna pravila lepega vedenja in v nas ponovno prebudimo otroka. Imamo dovolj rdeče barve?

avtobus, hotel, zajtrk

Reka Bagmati je najsvetejša reka nepalskim hindujcem. V njej se vsakodnevno obredno kopajo, saj naj bi reka imela moč očistiti karmo. Ob njej že stoletja stoji izjemno pomemben kraj Pašupatinat, kjer stoji največji hindujski tempelj na svetu (Unesco), posvečen bogu Šivi. Zagotovo pa tu srečamo tudi svete može, sadhuje, ki so si tu našli svoj dom. Nato nas pot pelje po starodavni trgovski poti, po kateri so nekoč potovali trgovci na poti v Tibet. Ta del poti je bil v preteklosti izjemno pomemben, saj so tu bivali bogovi varuhi in trgovcem izpolnjevali želje. Največji mejnik te poti je bila – in še vedno je – velika stupa Bodnat (Unesco).

avtobus, hotel

Kljub temu, da leži v neposredni bližini nepalske prestolnice, je zaspano mestece Kirtipur še do danes ostalo precej izolirano in še danes strateško botruje nad celotno katmandujsko dolino. En sam sprehod po starem delu mesta priča o sijajni newarski arhitekturi polna izrednih srednjeveških templjev. Preostanek dneva izkoristimo za še zadnje nakupe. Proti večeru se odpeljemo na mestno letališče, od koder preko vmesnega letališča poletimo proti domu.

letalo, avtobus, zajtrk

Prihod domov. Konec potovanja.

letalo

CENA

Cena potovanja pri 7–18 potnikih: 1.260 EUR + letalska karta za doplačilo

CENA VKLJUČUJE:

– 9 x nočitev v hotelih 3* (lokalna kategorizacija),

– 9 x zajtrk,

– 1 x kosilo,

– 2 x večerjo,

– vse prevoze in oglede z avtobusom,

– ladjico v Pokari,

– lokalnega vodnika,

– slovenskega vodjo poti,

– vse vstopnine po programu,

– vse stroške priprave in organizacije potovanja.

V CENI NISO VKLJUČENI:

– povratna mednarodna letalska karta; cena karte se giblje od 890 EUR naprej,

– prevoz iz Ljubljane do bližnjega letališča (v kolikor odhod ne bo z ljubljanskega letališča),

– vizum za Nepal 30 USD (okvirno, na kraju samem),

– rafting (okvirno 45 EUR),

– doplačilo za enoposteljno sobo 230 EUR,

– dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini,

– zavarovanje odpovedi,

– napitnine 50 EUR (na kraju samem).

DOKUMENTI IN VIZUMI:

Za to potovanje potrebujemo potni list z veljavnostjo še vsaj 6 mesecev po koncu potovanja. Dolžnost vsakega potnika je, da pravočasno zagotovi vse zahtevane dokumente in pravilne podatke.

NEPALSKI VIZUM: Nepalski vizum za državljane Slovenije je obvezen. Pridobimo ga na nepalskem letališču ob prihodu. Potrebujemo vsaj 6 mesecev veljaven potni list. Okvirna cena nepalskega vizuma znaša 30 USD.

ZDRAVJE:

Obveznih ali drugih priporočljivih cepljenj za to potovanje ni. Če jemljete kakšna posebna zdravila, jih zadostno količino vzemite s seboj. Več informacij o zdravju dobite na www.zdravinapot.si.

AKTIVNOST:

Potovanje ne zahteva nobenih posebnih fizičnih priprav. Mesta in znamenitosti si boste večinoma ogledovali peš, večje razdalje pa boste premagovali z najetim avtobusom. Vsak dan bo z vami poleg slovenske vodje poti tudi indijski lokalni vodnik.

NAMESTITVE IN PREHRANA:

Hoteli so čisti, lokalne kategorizacije 2-3*. Na potovanju je vključen zajtrk, v nacionalnem parku Chitwan tudi eno kosilo in dve večerji.

Nepalska hrana ima veliko zelenjavnih jedi na nešteto različnih načinov, saj je mnogo Nepalcev vegetarijancev. Te jedi so izjemno prefinjeno začinjene in ustvarjajo pravo bogastvo okusov. Tudi začimbe se razlikujejo glede na regije in hrana gorskih območij je bolj sladkih okusov, hrana južnih območij pa bolj pikantna. V nepalskih kuharskih loncih se pogosto znajde kakšno meso, največkrat piščanec. Med pijačami je vsesplošno priljubljen mlečni čaj, ki mu delajo družbo še mnoge druge brezalkoholne pijače. Med alkoholnimi pijačami je najbolj dostopno pivo.

VREME:

Nepal ima tipično monsunsko podnebje. Od oktobra do maja je podnebje suho, od junija do konca avgusta pa je podnebje vlažno. Temperature v Nepalu se spreminjajo glede nadmorske višine. Najlepši čas potovanja v Nepal je marec, april, maj, september, oktober in november. V tem obdobju se dnevne temperature gibljejo med 18 in 26 °C, lahko tudi kakšna stopinja ali dve več v nižjih ali manj v višjih predelih. Ponoči se temperature gibljejo med 13 in 20°C, odvisno od predela. Temperature so v pomladnih mesecih višje kot v jesenskih mesecih.

Več informacij o vremenu v Nepalu dobite na www.wunderground.com.

OBLAČILA IN OBUTEV:

Nepal je hindujsko-budistična dežela. Večina prebivalcev se oblači tradicionalno.

Vaša oblačila naj bodo udobna in primerna za toplo in vroče vreme, a ne pozabite tudi na toplejše kose, da se boste po potrebi lahko »čebulno« oblekli.

Obutev naj bo predvsem udobna. Za daljša pohajkovanja po mestih in podeželju vam bodo prav prišli športni sandali ali športni copati. Za džungelski sprehod so priporočljivi zaprti čevlji.

ELEKTRIČNA NAPETOST:

V Nepalu je napetost 230 V. Adapter ni potreben, saj imajo vtičnice prilagojene našim vtikačem. Pogosti so izpadi električne energije.

TELEFON IN INTERNET:

Mobiteli brez večjih težav delujejo povsod. Internet je brezplačno na voljo v vseh hotelih.

V kolikor pa vaš telefon omogoča E-Sim, pa si lahko mobilne podatke najhitreje in najceneje uredite z nakupom E-Sim.

SKUPINA IN EKIPA:

Velikost skupine je med 7 in 18 oseb. Ekipo na potovanju sestavljajo slovenski vodja poti, lokalni vodniki in vozniki.

PREDVIDENI STROŠKI NA POTI:

Povprečno 100-150 EUR na osebo na potovanje (pijača, hrana in drobni izdatki). Doplačila in napitnine niso všteti v ta znesek.

Zakaj ste se odločili, da obiščete prav to deželo?

Zdela se mi je najbolj primerna dežela za prvič v daljni Aziji.

Prva misel ko pomislim na agencijo Samsara je odličen pristop k organizaciji potovanj.

Pravočasno sem dobila vse informacije. Vse je potekalo brez težav. Res odlično.

Vse nastanitve so bile veliko nad pričakovanji – čisto, dovolj prostora.

Jedli smo res samo lokalno hrano, ki je odlična.

Lokalna ekipa: Zelo prijazni, lokalni vodič vedno na voljo za dodatne informacije.

Super koordinacija, vodenje, druženje,.. Zelo sem bila navdušena.

Nataša, mar 2024

Vse informacije pred potovanjem so bile podane dovolj zgodaj ter dovolj natančno.

Vse na potovanju mi je bilo všeč:). Pogled na Himalajo, obmetavanje z barvami na Holi festivalu, sprehajanje po ulicah Katmanduja s preizkušanjem lokalnih prigrizkov ter ogledovanjem templjev, težko izbrati samo eno stvar.

Vse nastanitve so bile čiste in na nivoju (topla voda, klima, brisače), nekatere so imele tudi bazen. Hotel v Katmanduju je bil super – zelo lep ter v centru dogajanja.

Ker vedno rada preiskušam lokalno kulinariko, sem tudi na tem potovanju prišla na svoj račun. Dal bhat ter momo cmočki, so bili na voljo povsod, poskušali pa smo tudi kitajsko ter indijsko hrano. Hvala Marijani ter lokalnemu vodiču Mitri, da sta mi pomagala najti vse jedi iz mojega seznama 🙂
Za tiste, ki niso najbolj navdušeni nad lokalno kulinariko se je vseeno našlo dovolj jedi, sploh hotelski zajtrki so imeli dovolj klasične izbire, v večini restavracijah pa so ponujali tudi nam bolj poznano hrano.

Lokalna ekipa: Super ekipa! Poskrbeli so, da je vse teklo tako kot mora, nikjer se ni nič zatikalo. Tako šofer, kot lokalni vodnik sta bila zelo prijazna in ustrežljiva. Lokalna ekipa nam je pomagala zapolniti prosti čas tudi z možnostjo dodatnih aktivnosti: ajurvedska masaža, panoramski prelet Himalaje. Šofer na tem potovanju zmaga 🙂 Skrben – do nas in svoje Toyote. Uspešno nas je prevažal po divjih nepalskih cestah.

Marijana je bila super. Vse je teklo kot po maslu. Všeč mi je bila popestritev dolgih voženj z informacijami o državi, religiji ter zgodbami iz potovanj.

Maruša, feb 2023

Kaj vam je bilo najbolj všeč na potovanju? Festival Holi, Himalaja, rafting, prelet z letalom, hrana, ljudje, poučevanje o budizmu, hinduizmu, o deželi sami.

Hvala Marjani za izredno dobro vodeno in organizirano potovanje. Vse kar ste obljubili, ste izpolnili in še več (prelet z letalom).
Marjana si vodnica “stare šole”, vedno se potrudiš, da uresničiš vsako prošnjo ali željo potnikov, nič ti ni odveč.

Imam občutek, da smo potniki v Samsari na prvem mestu in da je za nas zares dobro poskrbljeno. Nepal zagotovo ne bo moje zadnje potovanje s Samsaro.

Bernarda, feb 2023

V srednji šoli sem brala roman Gora je mlada pisateljice Han Suyin in od takrat je v meni tlela želja videti in vsaj malo doživeti deželo, ki je prizorišče tega romana.

Težko najdem tisto, kar mi je bilo najbolj všeč, ker je bilo to vse, kar sem na tem potovanju doživela. To je bilo potovanje za dušo, zame malo manj za telo. Če si bil odprt, je vzdramilo vse tvoje čute. Doživeti, ko se ob ob sončnem vzhodu počasi osvetljujejo vrhovi Himalaje, je nekaj veličastnega. Biti del mistične atmosfere ob templjih, z vsem tistim koloritom od barv, vonjev, glasov, je nepozabno. Zadrževati dih, ker se samo nekaj metrov od tebe iz trave pokaže mogočen nosorog in mirno prežvekuje in tebi je dano, da ga opazuješ. Ko si del praznovanja Holi, pozabiš na leta in odpreš zavore, dovoliš da te posujejo z barvami in ob vsem dogajanju uživaš.
Vsa mogočna arhitektura templjev in palač, ki priča o nekih drugih časih. Tudi pogledi na razgibano pokrajino, ki smo jo opazovali na poti.
Ljudje, različnih obrazov, vsi pa topli in prijazni. Potovanje se me je v celoti dotaknilo in zasidralo globoko v spomin, tudi zaradi skupine, ki je bila res dobra.

Informacije pred samim potovanjem so bile podane zelo natančno in korektno.

Izvedba potovanja je bila v skladu s pogoji, ki so bili na poti. Bilo pa je tudi nekaj prijetnih presenečenj, ki niso bila v programu. Džip safari in obisk kulturnega programa v Chitwanu, obisk žive boginje v Patanu in dobra večerja s folklornim programom v Katmanduju.

Lokalni vodnik nas je malo vpeljal v življenje dežele, pripravljen je bil odgovarjati na naša vprašanja, bil prijazen soustvarjalec našega potovanja, voznik pa sploh enkraten, vzdržljiv in uslužen. Vso priznanje vozniku, ki je zmogel vse napore z nasmeškom na obrazu, tudi po celodnevni vožnji!!!

Zajtrki v hotelu so nudili dovolj izbire, da si si našel nekaj po svojem okusu. Okušati lokalno hrano je del potovanja. Bilo je zanimivo, čeprav včasih zame preveč pekoče.

Marijana je prijetna, dostopna, odprta, pozorna , strokovna… indel skupine. Res prava vodnica, s katero bi še šla na kako potovanje!

Blanka, feb 2023

Z informacijami pred odhodom sem bila zadovoljna. So zelo odzivni na mail.

Samo potovanje je potekalo po planu in še več kot to. Nastanitve so bile proti pričakovanju zelo lepe, udobne in čiste. Šofer je bil sploh izreden, pravi cestni čarovnik. Tudi Mitra, naš lokalni vodnik se je izkazal.

Marijano poznam od prej in sem vedela, da je odlična na poti. Ampak spoznala sva tudi Uroša, ki nama je bil všeč, zato se zagotovo še kdaj srečamo.

Bili smo fajn skupina, imeli lepo vreme, videli smo Himalajo, z možem sva imela dovolj prostega časa, da sva tudi sama malo zadihala.

Anita, feb 2023

Vsa obvestila pred odhodom na potovanje so prihajala pravočasno, odziv na moja vprašanja je bil takojšen.

Na potovanju je vse štimalo! Mitra in Dil (lokalni vodnik in voznik) sta bila zelo prijazna, ustrežljiva, svoje naloge sta opravila na visokem profesionalnem nivoju.

Marijana je dobra organizatorka, umirjena, ravno prav dinamična in z zelo veliko znanja. Profesionalka! Obenem pa človek z veliko začetnico.

Alenka G., feb 2023

Samsara = veličastna! Bilo kuda, s Samsaro svuda.,

Marijana = SSS (strokovna, skulirana, simpatika).

Vse je bilo super, festival Holi, safari, rafting, mo-mo,…

Igor, feb 2023

Nepal = pristen. Bil je moja otroška (skoraj že pozabljena) želja.

Samo potovanje je bilo izvedeno izjemno korektno.

Hoteli so bili čisti in na dobrih lokacijah. Vedno si se lahko brez težav podal v samostojno raziskovanje.

Lokalna ekipa je bila izjemno prijazna in zelo profesionalna. Naš voznik Dil je bil izjemen. Če bi lahko, bi ga znova izbrala.

Nepalska hrana je bila odlična. Hrana na ulici avtentična in okusna. Vsaka postrežba pa narejena srčno in z nasmehom.

Marijana – izjemna pozitivna energija vodnice. Njena neskončna potrpežljivost je občudovanja vredna. Skrbnost in nesebičnost je bilo mogoče vedno čutiti. Vladala je v skladu z situacijo. Popolnoma. Verjamem da se bova še kdaj srečali, bilo bi mi v čast.

Kaj mi je bilo najbolj všeč na potovanju? Ravno prava mera vsega. Dovolj časa za miren sprehod, dovolj časa za vsak obrok, dovolj postankov na dolgih poteh, dovolj zgodbic in razlag. Nič ni bilo odveč, a tudi ne preveč. Na ta način se lahko ujame ta pravi mestni utrip, občutiš pristnost države, ljudi (ki te pogledajo v oči in se ti iskreno nasmehnejo… pozdravijo…). Neprecenljiva izkušnja. Krasno potovanje. Iz srca hvala.

Kaj bi se dalo izboljšati? NIČ.

Nena, feb 2023

Zakaj sem se odločila, da obiščem prav Nepal? Zaradi bogate kulturne dediščine, gora in narave… in dobrega programa.

Kaj mi je bilo najbolj všeč na potovanju? Pisanost, arhitektura templjev, narodni park, …

Zadovoljna v celoti.

Zvezdana, feb 2023

Agencija Samsara = prilagodljiva in neformalno učinkovita!

Priznam, da sem se pred potovanjem informirala bolj z levim ušesom. Sem pa prejela dovolj informacij za uspešno pot.

Bravo, vse je potekalo BP. Zadovoljna sem z nastanitvami, prevozi, lokalno ekipo, prehrano, … Potovanje mi je bilo všeč kot celota. Važni so občutki in lepi spomini.

Uspešen mentor (Marijana) ima dobre učence (Uroš). Pohvala obema vodnikoma.

Alenka, feb 2023

Praznovanje festivala Holi – noro, nepozabno, bela majica je obvezna. In veliko mila 😊

Vsi so bili presenečeni, da se gre lahko v Nepal tudi brez trekinga.

Helena? Neopisljivo, polna življenja, veselja in z neskončno energijo. Je res nekaj posebnega. Z njo smo se imeli zares lepo, bila je odlična vodnica in je hkrati izpolnila tudi kakšno našo dodatno željo, poskrbela, da smo dobro jedli, pili in se sladkali. Nepal nam je prikazala kot eno res enkratno čudovito deželico. Neznan hinduizem sedaj malce bolj razumem, res se se potrudila laikom razložit zelo veliko v tako kratkem času. Potovanje je bilo nepozabno doživetje.

Saša, mar 2022

Odličen program od prvega do zadnjega dneva potovanja – festival Holi zmaga.

Nepal je raznolik kot tržnica z začimbami, ki na majhnem kotičku skriva številne okuse in nora presenečenja. Od nižine z džunglo, kjer se na bregovih reke sončijo krokodili ter v blatnih lužah namakajo nosorogi pa vse do visokih vrhov Himalaje, ki se nežno nasmihajo ob sončnem vzhodu. Dobra hrana, plapolanje budističnih zastavic v vetru in mrmanje molitev te spravi v tako prijeten trans, da pozabiš na vse ostalo. Seveda je dodal češnjo na vrh smetane še festival Holi z vsemi odtenki barv, ki so razžarele že tako pisan svet – takšen praznik bi morali imeti tudi pri nas.

Helena je vrhunska vodička, ki tudi tokrat ni zatajila. Že 1. dan je uspešno povezala medgeneracijsko mešano skupino, katere vezi so se tekom potovanja še dodatno okrepile in se spletle v prijateljstva. Tudi nekoliko neprijetnejše situacije reši gladko in z nasmehom na obrazom. Je oseba, s katero greš lahko kamorkoli (tudi na rob vesolja ali pa zgolj v sosedov kurnik 🙂 in bo iz tega naredila popolno ter noro zabavno potovanje. Meni je organizirala praznovanje rojstnega dne, mojega moža pa opogumila za stilsko preobrazbo pri lokalnem brivcu – nepozabno ;-).

Eva, mar 2022

Informacije pred potovanjem so bile odlično podane.

Prav vse mi je bilo všeč na potovanju. Želela bi si, da bi bilo potovanje malo daljše :).

Helena – boljša ne bi mogla biti!

Renata, mar 2022
Mogoče vas zanima tudi:
SOKOTRA 10 DNI

SOKOTRA 10 DNI

17. 2. - 26. 2. 2025
RADŽASTAN 14 DNI

RADŽASTAN 14 DNI

4. 3. - 18. 3. 2025
JUŽNA KITAJSKA 15 DNI

JUŽNA KITAJSKA 15 DNI

8. 3. - 22. 3. 2025
ŠRILANKA 12 DNI

ŠRILANKA 12 DNI

21. 3. - 1. 4. 2025
SIKKIM IN KALKUTA 12 DNI

SIKKIM IN KALKUTA 12 DNI

26. 3. - 6. 4. 2025