Potovanje Tibet

Tibet in festival Saga Dawa

19 dni

Potovanje na Tibet - kraj za sanjanje

Potovanje na Tibet pomeni vstopiti v enega izmed najbolj izoliranih krajev na svetu. Osamljena lunina pokrajina, s snegom pokriti najvišji vrhovi sveta, visoki prelazi in serpentinaste ceste na eni strani, na drugi strani pa pokrajina posuta z budističnimi spomeniki, plapojočimi molilnimi zastavami, odročnimi vasmi in starodavnimi kraji. Je kraj za sanjanje, če si le dovolite. Bistvo Tibeta je namreč še vedno tu – kljub vsem današnjim izzivom, starodavno srce dežele še vedno močno bije.

Gora Kajlaš in Saga Dawa festival.

Gora Kajlaš (6638 m) leži v zahodnem Tibetu. Njeno svetost omenjata že stara indijska epa, saj naj bi tu nastal svet. Gora velja za srce sveta in center Azije tako hindujcem, budistom, džainistom kot tudi privržencem nekaterih drugih ver. Pomembno vlogo igra tudi pri enem najpomembnejših festivalov dežele – Saga Dawa. V tem času je celoten Tibet globoko potopljen v praznično in duhovno vzdušje. Kajlaš z okolico je zaradi nedostopnosti sicer eden najmanj obiskanih svetih krajev, a v času festivala Saga Dawa oživi v pisanosti ljudi od blizu in daleč.

 • DATUM

  8. – 26. junij 2019

 • CENA

  od 2.380 EUR + letalska karta*

  *od okvirno 830 EUR dalje

Tibetanska klasika in odročni zahod.

Potovanje v Tibet nas popelje po vseh glavnih točkah vzhodnega dela Tibeta – od glavnega mesta Lhase do baznega tabora Everesta. V samostanih se počasi spoznavamo s tibetansko religijo, ki je dala pečat njihovi kulturi in življenju preprostih ljudi. Uživamo v pestrosti in lepoti narave ter se oziramo za najvišjimi vrhovi sveta. Nato se odpravimo na skrajni, odročni zahod dežele. Pod vznožjem gore Kajlaš, kjer se bomo na festivalu Saga Dawa pridružili na tisoče romarjem, pa bomo skušali tudi v praksi doživeti posebno kozmično moč, ki jo temu dragocenemu snežnemu dragulju pripisujejo.

 • VELIKOST SKUPINE

  7 – 16 sopotnikov

 • Stanje prijav

  KMALU ZAGOTOVLJENO

Mogoče vas zanima tudi:
NEPAL - FESTIVAL HOLI

NEPAL - FESTIVAL HOLI

12 DNI, 13. - 24. marec 19’
MARDI HIMAL - treking Nepal

MARDI HIMAL - treking Nepal

14 DNI, 9. - 22. apr 19’
MUSTANG - treking Nepal

MUSTANG - treking Nepal

17 DNI, 23. maj - 8. junij 19’
KIRGIZIJA

KIRGIZIJA

12 DNI, 10. - 21. jul 19’
KAZAHSTAN

KAZAHSTAN

18 DNI, 1. - 18. avgust 19’

…ali pa iščete navdih..?
Samsara potovanja
Samsara potovanja