JAPONSKA 16 DNI

Dežela vzhajajočega sonca v jesenskih barvah in magični Šikoku

Japonska. Tam, kjer vzhaja sonce.

Nippon je dežela spoštljivih priklonov, prijaznih ljudi in izjemnih kulinaričnih užitkov. Tu so doma heroični samuraji in prelepe gejše. Je dežela starih tradicij, ki so se zaradi relativno dolge izolacije dežele tudi izjemno ohranile. Tu se ljudje še oblačijo v kimono in si vzamejo čas za dolge čajne ceremonije. V zraku se čuti težnja k idealnemu stanju harmonije, katero oko vidi v lično urejenih vrtovih.

Jesenska Japonska

Neverjetni kontrast tradicije in sedanjosti.

Velika mesta se bohotijo z neskončno visokimi nebotičniki, ulice se bleščijo od kričečih neonskih napisov. A onkraj njih najdemo tradicionalne vasi, hiše nekdanjih samurajev, čajnice gejš in domače tržnice. In prav tu najdemo svojevrsten odmik od realnega sveta. Naše potovanje po Japonski poteka v terminu, ko barve jesenskega listja dosežejo vrhunec. Javor bo že povsod lepo rdeč, ginko pa bo zaživel v živo rumeni barvi.

DATUM

5.11. – 20.11.2023

CENA

od 2.580 EUR

+ letalska karta

VELIKOST SKUPINE

7 – 15 sopotnikov

STANJE PRIJAV

POLNO

Zbor na ljubljanskem ali bližnjem letališču ter polet proti japonski prestolnici.

letalo              

Po prihodu v Tokio in ureditvi obmejnih formalnosti se z vlakom odpeljemo v hotel. Že ob prvem stiku z deželo nam je jasno, da smo prišli v drug svet. Ali se piše leto 2050? Čudimo se naši novi realnosti in nekaj je zagotovo – česa takšnega še nismo videli. V skladu s časom se odpravimo na raziskovanje okolice.

transfer, hotel

Da opišemo Tokio, to futuristično prestolnico, bi morali napisati knjigo. Živahno središče moderne civilizacije ima čisto svojo gravitacijo, ki človeka prevzame. V središču se povzpnemo na tokijski stolp, od koder se nam odpre razgled na neskončno mesto, nato pa se sprehodimo skozi najprestižnejši predel mesta. Odpravimo se do Cesarske palače in njenih dostopnih vrtov. V okolici templja Meiji si nabremo novih moči za preostanek dneva. V središču največjega mestnega dogajanja se že prvič pobliže spoznamo z japonsko dušo, v vsej njeni nenavadnosti in privlačnosti. Zagotovo pa ste že slišali tudi  za zanimive modne trende tega norega mesta! Urbanih legend je več kot dovolj. Za zaključek dneva pa vam razkrijemo še majhno skrivnost dežele.

podzemna, hotel, zajtrk

Z »romantičnim« vlakom se odpeljemo do mesta Hakone. Od tam se z lokalnim vlakom podamo do galerije na prostem, ki predstavlja preplet sodobne japonske umetnosti in čudovite nepozabne japonske estetike prepletene z naravo. Ustavimo se v Owakudani, prepojeni z vonjem po žveplu bomo ugledali košare črno obarvanih jajc. Pridružimo se vrsti za nenavaden vulkanski sladoled. Eno izmed najlepših aktivnih območij vulkanskega delovanja si vsekakor zasluži našo pozornost. V nadaljevanju se bomo za pol ure prepustili pogledu na mogočen Fuji, če se nam bo le pokazal. Zanj namreč pravijo, da je sramežljiva gora, ki se pokaže le tistim, ki ga morajo videti. Okolico bomo opazovali med vožnjo z ladjo po jezeru Aši. Enkrat pa moramo tudi mi postati tipični japonski turisti. Sledi povratek v Tokio, kjer se  prepustimo iskanju kulinaričnih užitkov.

vlak, lokalni avtobus, ladjica, gondola, hotel, zajtrk

Danes nas čaka zgodnji odhod. Z vlakom se odpeljemo v Matsumoto, mesto, ki slovi po posebnem kozmopolitanskem vzdušju. Najprej se odpeljemo do velike kmetije ‘wasabija’, japonskega hrena, ki velja za nepogrešljivo sestavino sušija in ostalih tipičnih japonskih jedi. V starem mestnem jedru pa se skriva pravo bogastvo Japonske! Od zunaj si ogledamo grad Matsumoto, ki je dobil ime po izraziti črni barvi lesa. Pravo doživetje zabave po japonsko pa okusimo zvečer v karaoke baru.

vlak, taksi, hotel, zajtrk

Z avtobusom se odpeljemo v Takajamo. Vožnja nam ponuja čudovito panoramo razkošnih japonskih naravnih bogastev. Po prihodu v Takajamo nas čaka krajši ogled mesta. Obiščemo muzej, v katerem je na ogled nekdanje največje skladišče riža na Japonskem in še kaj se bo našlo. Popoldan pa nas čaka vznemirljiva izkušnja v japonskih toplicah Onsen. V majhnem kraju Gero nas že nestrpno pričakujejo in tu bomo lahko čofotali na prostem ali na toplem … Zagotovo poizkusimo oboje! Zvečer sledi povratek v Takajamo in po želji poskusimo še kakšno tradicionalno jed.

lokalni avtobus, vlak, hotel, zajtrk

Danes si ogledamo izjemno slikovite jutranje tržnice Takajame. Prosti čas izkoristimo za kakšen nakup, nato pa se odpeljemo do Hida no Sato. Tu se sprehodimo skozi tradicionalno japonsko vas in obiščemo notranjost kmečkih hiš. V kreativni urici bomo odkrili otroka v sebi in del tradicije Takajame. Pozno popoldne prispemo do Kanazave, kjer prespimo.

lokalni avtobus, vlak, hotel, zajtrk

Po zajtrku se odpravimo na raziskovanje mesta, ki slovi po posebnih tehnikah obdelave zlata. Zlato uporabljajo za številne namene, tudi za zdravje. Sprehodimo se tudi skozi ulico nekdanjih samurajev in raziščemo muzej običajev. Ne uide nam niti obisk enega izmed treh najbolj znanih japonskih vrtov ter četrti, kjer so nekoč živele gejše. Ste za še en nenavaden sladoled? Tudi mestna ribja tržnica je vredna postanka. Čeprav manjša kot tista najbolj slavna v Tokiju, a zato nič manj impresivna. Danes pa je že skrajni čas za suši, tisti čisto sveži in pravi – verjemite, splačalo se ga je počakati!

hotel, zajtrk

Po zajtrku se vkrcamo na vlak za Kjoto. Pričakuje nas Arašijama, slikovita pokrajina na obrobju Kjota. Podamo se na plovbo po reki Hozu, med plovbo se seznanimo s tradicijo trgovanja Japonske in občudujemo sotesko v jesenskih barvah. Ležerno sprehajanje ob soteski, obisk bambusovega gozda, podamo se preko slavnega mosta vse do parka Ivatajama, kjer bomo v dobri družbi japonskih opic (če bo vreme naklonjeno). Pozno sprehod do templja Fushimi-Inari, kjer pešačimo skozi tisoče oranžno-rdečih vrat in počakamo na sončni zahod. Magično.

vlak, čoln, hotel, zajtrk

Zjutraj se zapeljemo z vlakom do Hirošime. V mestu obiščemo Muzej miru, nato pa se podamo na raziskovanje modernega dela mesta. Z vlakom popoldne prispemo do pristanišča, od tam pa naprej s trajektom do otoka Mija. Na otoku si ogledamo slavna plavajoča vrata in se sprehodimo do templja Daišoin. Sledi vzpon (z gondolo) na hrib Misen, ki nam razkrije pogled na zaliv Hirošime.  Za  zgodnjo večerjo si privoščimo okonomiyaki, ki ga najbolje znajo pripravit prav tu. Zvečer se vrnemo v Kjoto.

vlak – šikansen, trajekt, gondola, tramvaj, hotel, zajtrk

V tej stari prestolnici se zdi, kot da se sprehajamo v svojih sanjah, ki smo jih doma sanjali o Japonski. Tukaj se te uresničijo. Mesto je utelešenje dežele, njeno kulturno in zgodovinsko središče. Zen vrtovi, mistični budistični templji, barvita šintoistična svetišča in graciozne gejše. Po zajtrku se z lokalnim prevozom odpeljemo do Srebrnega paviljona in si ga ogledamo. Čaka nas tudi vzpon na hrib Daimonji, od koder občudujemo panoramo mesta. Po poti “filozofije” se sprehodimo do templja Heian, kjer imamo priložnost spoznati prve bodoče gejše maiko, se sprehodimo do templja Heian. Sledi sprehod po okrožju Gion in spogledovanje s hitečimi maiko. Kmalu napoči tudi čas za čajno ceremonijo ter obisk templja, kjer se nam lahko izpolnijo posebne želje in kjer občudujemo magično-pisane jesenske barve v soju stoterih luči.

mestni avtobus, podzemna, hotel, zajtrk

Odpeljemo se do Zlatega paviljona. V templju Ryoan se potopimo v znameniti kamniti vrt. Z vlakom se nato odpeljemo do kraja Fušimi, ki slovi po tradicionalni pridelavi sakéja. Obiščemo tamkajšnjo tovarno in seveda poizkusimo kapljico ali dve. Pozno popoldne se zapeljemo z vlakom do Osake, kjer nas čaka še ena tipično japonska namestitev. Prost večer na ulicah Osake.

avtobus, vlak, kapsule, zajtrk

Danes se odpeljemo na drug Japonski otok – slavni Šikoku! Dopoldan nas čaka Kotohira, ki slovi po enem najtežje dostopnih templjev na Japonskem in po najstarejšem gledališču za KABUKI – pogledati se splača v zakulisje japonske drame. Šikoku velja za poduhovljen otok, kamor se zgrinjajo japonski romarji na poti do nirvane. Do templja Kompirasan vodi do samega vrha natančno 1368 kamnitih stopnic – nikakor ne smemo zamuditi priložnosti za razsvetljenje. Na vrhu nas čaka nagrada – popoln razgled na dolino pod nami. Pozno popoldne se zapeljemo z vlakom v Oboke.

vlak, avtobus, rjokan, zajtrk

Odpeljemo se do globoke soteske, preko strmih pobočij do enega izmed visečih mostov, narejenih iz trte. Na poti se sprehodimo še čez kakšnega, se povpemo na kakšen hrib za lepšo panoramo in se navdušimo nad »fantkom, ki lula v dolino«. Dobro izkoriščen dan v naravi, v enem najbolj odročnih krajev na Japonskem, kjer so se nekoč davno uspeli skriti tudi samuraji. Pred hektično civilizacijo se bo uspelo skriti tudi nam. Za konec potovanja idilična, neokrnjena japonska pokrajina.

avtobus, rjokan, zajtrk

Zjutraj se poslovimo od idilične pokrajine, ki nas bo še lep čas spremljala. Presedemo na zadnji hitri vlak na Japonskem v Okajami, ki nas odpelje vse do Tokia. Čas nam bo verjetno dopuščal, da prtljago shranimo za par ur na postaji in se odpravimo zadnjemu japonskemu obroku ter nakupom naproti. Zvečer vožnja na letališče, od koder poletimo proti domu.

vlak – šikansen, avtobus, podzemna, zajtrk, letalo

Prihod domov. Konec potovanja.

letalo

CENA

Cena potovanja pri 10–15 potnikih: 2.580 EUR + letalska karta za doplačilo

Cena potovanja pri 7–9 potnikih: 2.680 EUR + letalska karta za doplačilo

CENA VKLJUČUJE:

– 10 x nočitev v hotelih 3* (lokalna kategorizacija),

– 2 x nočitvi v tradicionalnem ryokanu (lokalna kategorizacija),

– 1 x nočitev v kapsulah,

– 13 x zajtrk,

– 1 x okonomiyaki (kot večerja ali kosilo),

– vse prevoze z avtobusom, vlaki in mestnim prometom,

– izlet z ladjico po jezeru Aši in gondola do Owakudani (v primeru vulkanskih aktivnosti ali slabega vremena jo bo nadomestil avtobus),

– vse vstopnine po programu: tokijski stolp, galerija na prostem (Hakone), grad Matsumoto, muzej Takajama in Hidanosato vas, vrtovi in muzej ter obisk samurajske hiše in hiše gejš v Kanazavi, templja Ryoan in Kiyumizu, Zlati in Srebrni paviljon v Kjotu (Kinkaku in Ginkaku), muzej miru v Hirošimi, tempelj Itsukushima (otok Mija),

– taksi do kmetije wasabija in 1x wasabi produkt,

– zabava s pijačo v japonskem karaoke baru (okvirno 1,5 ure),

– toplice v Geru,

– sladoled z zlatim lističem v Kanazavi,

– tradicionalno čajno ceremonijo,

– poizkušanje saké-ja,

– kreativna delavnica,

– vožnja s čolnom po reki Hozu,

– trajekt do otoka Mija,

– gondola na goro Misen (otok Mija),

– zasebni prevoz po dolini Iya (otok Šikoku) in vse pripadajoče vstopnine za mostove ter druga doživetja,

– deponiranje prtljage,

– japonsko govorečega slovenskega vodnika,

– pripravo in organizacijo potovanja.

V CENI NISO VKLJUČENI:

– povratna mednarodna letalska karta; okvirna cena individualne letalske karte se ob zgodnji prijavi giblje od 850 EUR naprej,

– transfer do bližnjega letališča, v kolikor odhod ni z letališča Jožeta Pučnik,

– doplačilo za enoposteljno sobo 350 EUR (velja za nočitve v klasičnih hotelih),

– zavarovanje odpovedi,

– dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.

POTOVANJE PO JAPONSKI:

Japonski javni prevoz je dobro organiziran in dovolj udoben. Vlaki redko zamujajo, avtobusi bolj pogosto. Najhitrejši vlaki, Shinkansen, so primerljivi z letalskim udobjem. Medkrajevni avtobusi so udobni, a manjši kot pri nas. Mestni prevozi so podobni evropskemu standardu udobja.

Ker bomo nekajkrat potovali z vlakom tudi na daljših razdaljah, z vso našo prtljago, naj bo vaš večji kovček/torba v mejah dimenzij okoli 66 x 42 x 25 cm. Če bo prtljaga večjih dimenzij bo nastala težava pri spravljanju na police nad sedeži, saj je prostor omejen.

Nekajkrat bomo prtljago deponirali na avtobusni ali železniški postaji. Cena je že vključena v ceno potovanja.

Aktivnosti so vezane na sprehodih in ogledih v mestih in vaseh. Ni večjih naporov. Še največ energije se bo porabilo za prenos prtljage, zato priporočamo, da vzamete s seboj kovček na kolesih.

DOKUMENTI IN VIZUMI:

Za potovanje potrebujemo potni list z veljavnostjo še vsaj 6 mesecev po koncu potovanja. Dolžnost vsakega potnika je, da nam pravočasno zagotovi vse zahtevane dokumente in točne podatke.

Za vstop na Japonsko do 90 dni slovenski državljani vizuma ne potrebujejo.

ZDRAVJE:

Obveznih ali priporočljivih cepljenj za to potovanje ni. Če jemljete kakšna posebna zdravila, jih zadostno količino vzemite s seboj. Več informacij o zdravju dobite na www.zdravinapot.si.

NAMESTITVE:

Hoteli: gre za preproste hotele, kjer so standardi velikosti sob drugačni kot v Evropi. Praviloma so sobe manjše, imajo dve ločeni postelji ali eno skupno zakonsko ležišče, ki je manjše od evropskih standardov. Sobe so osnovno opremljene. Kopalnice so majhne, načeloma je v njih kopalna kad s tušem, WC in umivalnik. V kolikor ne moremo zagotoviti dvoposteljne sobe, boste razporejeni v enoposteljne sobe (brez doplačil).

Rjokani: je tradicionalni tip japonske namestitve. V teh penzionih se spi na futonih (blazinah na tleh). Sobe so za 2 ali več oseb. Kopalnice so skupne za več sob. Več o rjokanih si preberite na tej povezavi.

Kapsule: tip namestitve, ki ga ne najdemo nikjer drugje na svetu. Sobe so enoposteljne in v vsaki kapsuli je dovolj prostora za odraslo osebo, nekatere so opremljene tudi s TV-jem.

ELEKTRIČNA NAPETOST IN VTIČNICE:

Na Japonskem je električna napetost 100 V AC. Potrebujete poseben adapter (za vtičnice in napetost), ki ga je najbolje kupiti kar doma. Vtičnice so enake severnoameriškim (tip A in tip B).

Več informacij o vtičnicah in napetosti po svetu lahko dobite na https://www.power-plugs-sockets.com/.

PREHRANA: 

Japonska hrana je dokaj raznolika. Tradicionalna prehrana temelji na rižu, ribah in ostalih morskih sadežih. Najdete pa široko izbiro različnih rezancev in mesnih jedi. V večini se kombinirajo meso/zelenjava ali ribje jedi/zelenjava. Rezanci so lahko iz bele moke, z jajci ali brez, ajdovi, riževi ali iz zelenega čaja. Meso je raznoliko; govedina, perutnina, svinjina ter tudi konjsko meso, ki velja za specialiteto. Ribe so na voljo vseh oblik, vrst in okusov (škampi, raki, lignji, hobotnice …). Ponudba vegetarijanske hrane je z vsakim letom boljša, saj se najde v vsaki restavraciji kakšna jed s tofujem, ki ustreza vegetarijancem.

Brezalkoholne pijače in pivo so na voljo praktično povsod, obstajajo avtomati na vsaki ulici, kjer lahko kupite pijačo, tako hladno kot toplo. Pitje zelenega čaja na Japonskem je prava umetnost, ki mora vedno vključevati točno določen obred. Japonci so veliki pivci tradicionalnega vina – saké in piva, alkohol dobite na vseh avtomatih s pijačami, prav tako energijske napitke. Voda iz pipe je na Japonskem sicer pitna, a ima nekje močan priokus klora. Priporočamo pitje ustekleničene vode. Brezalkoholne pijače so na voljo vseh mogočih ter tudi nemogočih okusov, gazirane ali ne. Čaji so različni, od črnega, zelenega do rdečega in belega … Japonci konzumirajo ogromne količine kave, vendar gre bolj za kavo tipa Nescafe.

VREME:

Najlepši čas potovanja na Japonsko so jesenski ali pomladanski meseci. V tem času je podnebje večinoma suho. Temperature se podnevi gibljejo med 15 in 23°C, ponoči pa med 5 in 15°C. Temperature so odvisne tudi od nadmorske višine.

Več informacij o vremenu na Japonskem dobite na www.wunderground.com.

SKUPINA IN EKIPA:

Velikost skupine je med 7 in 15 oseb. Ekipo na potovanju sestavljajo japonsko govoreča slovenska vodnica Helena Caf ter lokalni vozniki.

PREDVIDENI STROŠKI NA POTI:

Povprečno 25-35 EUR na osebo na dan (pijača, hrana in drobni izdatki). Doplačila niso všteta v ta znesek.

Ker na Japonskem marsikje neradi sprejemajo tuje kreditne kartice, imejte s seboj gotovino – v japonskih jenih (JPY). Ker menjava denarja na Japonskem lahko traja precej časa, jih vsaj za nekaj prvih dni potovanja naročite v naših bankah.

Super Helena, boljše se verjetno ne da! po Helenini zaslugi smo jedli super in ugodno, da so še jeni so ostali!

Skupina ni bila prevelika in smo postali kot družina, ni bilo nobenega, ki bi težil. In seveda: Helenino znanje japonščine – mega!!!

Kaj bi se po vašem mnenju dalo izboljšati? Ne vem, če se kaj da – vprašajte Heleno, ona vse ve!!!

BILO JE SUGOI!!!

Stane

Helena – vedno, vedno, vedno z nasmehom. polna energije in veselja, kot, da ni bila vodnica ampak ena izmed nas, nismo niti čutili, da smo mi njena glavna skrb; res je imela veliko dela ampak lokalni vodič bi nam bil samo v napoto; in vedno nas je s čim presenetila, naj bo to sladkarija, ali nam nečesa ni povedala in nas pustila v pričakovanju ampak vedno vse pozitivno.

Sam program nič ne bi spreminjala, tá verzija programa je bila super, paše, da je zadnji dan izlet z ladjico in vse na izi. Vsi hoteli dobro izbrani, postelje udobne, zajtrki ok. Doživeli smo svet podzemnih vlakov, ki ga z večjo skupino ne bi mogli, helena nas je postopoma uvajala v poznavanje sistema, se je zelo trudila, da smo dojeli bistvo, da smo spoznali velikost Tokija.

Kdor ni zahteven, bo zelo zadovoljen. jedli smo japonsko hrano, namenjeno povprečnemu prebivalcu, ki nima časa in mu je važno samo, da je okusno in sveže.

Spoznati Japonsko v čisto drugačni luči, ko jo predstavlja npr. Lonely Planet, saj v lastni režiji tega ni možno doživeti. Temu prispevajo svoje tudi sopotniki … ja, in nisem verjela Heleni, da imajo Japonci dobre sladice, pa nam je dokazala svoje.

Čeprav smo potovali z javnimi prevozi, smo bili zelo flexibilni in hitri, pravzaprav je bil javni prevoz rdeča nit našega potovanja. Ker so vlaki hitri in točni je bilo tako potovanje enostavno in niti malo naporno. Helenino znanje japonščine … ne le, da je to praktično, bilo nam je v ponos, da naša vodička govori japonsko, da komunicira z lokalci, res je bilo kul. 

Saša

Helena je bila še boljša od pričakovanja, odlična organizatorka, pozorna do vsakega potnika, skratka super. Vse je teklo kot po maslu, razveseljevala so nas tudi drobna presenečenja. Zanimivo je bilo spoznati način potovanja  Japoncev, tako je bilo obilo priložnosti za opazovanje. Težko kaj izpostavim. Videli smo ogromno, veliko izvedeli o načinu življenja ljudi. To potovanje je posebno že zaradi načina prevozov, zaradi vodičke, ki ima Japonsko v malem prstu.

Olga

Hvala Heleni za izredno skrb na celotnem potovanju. Ne morem se odločiti, kajti vse je bilo enkratno. Stalno nova presenečenja.

Jožica

Z Branetom se strinjava, da je bilo to potovanje tako polno presežkov, da si zasluži ne samo odgovore ampak vse pohvale za organizacijo, izvedbo…Helena..ti si zakon!!! Arigato gozai maaaas😘😘😘!!! Japonska je tako polna nasprotij med sodobnostjo in tradicijo, da tega res nisva pričakovala. Najbolj bi izpostavila raznolikost, odmaknjenost od standardnih agencijskih programov, prijetna presenečenja, ki so se vsak dan dogajala… Helena je najboljša vodnica do sedaj ( pa sva z agencijami prepotovala ze pol sveta)…👍👍 ocena 10 plus.

Še enkrat hvala agenciji in en veliiik objem 😜😜Heleni. Prepričana sva, da nase druženje ni bilo zadnje in z veseljem vas bova priporočila naprej.

Dada in Brane

Najbolj mi je bilo na potovanju všeč dogajanje, doživljanje, spoznavanje in neizmerno razvajanje s strani Helene.

Lučka

Odlična organizacija – logistika top!

Zora

Helena je odlična vodička. Če so ostali vodiči pri Samsari na njenem nivoju, bomo še potovali z vami.

Eni in Staško

Vse pohvale Heleni, ki se je res izjemno potrudila, da nam je približala to zanimivo deželo.

Kaj vam je bilo najbolj všeč na potovanju? Manj uhojene poti kot so Šikoku, reka Hozu, Mt. Misen, Daimonji yama…, pa seveda seznanjanje z japonsko kulinariko po Helenino. Brez zadržkov bom potovanje priporočila prijateljem.

Jelka

Vse je potekalo brez problemov.

Helena je izvrstna vodnica in poznavalka Japonske in njenega jezika.

Stanka

Helena je izjemna oseba. Vrhunsko vodenje. Kar nekaj potovanj je za nama, vendar je Helena kot vodička prekosila vse.

Bili smo zelo uigrana majhna skupina neproblematičnih oseb in zaradi tega je bilo to potovanje še dodatno sproščujoče.

Cvetka in Franc
Mogoče vas zanima tudi:
SIKKIM IN KALKUTA 12 DNI

SIKKIM IN KALKUTA 12 DNI

11. 11. - 22. 11. 2023
SEVERNA INDIJA 15 DNI

SEVERNA INDIJA 15 DNI

19. 11. - 3. 12. 2023
EKVADOR IN GALAPAGOS 14 DNI

EKVADOR IN GALAPAGOS 14 DNI

22. 11. - 5. 12. 2023
NEPAL eXpres 14 DNI

NEPAL eXpres 14 DNI

22. 12. 2023 - 4. 1. 2024
NEPAL IN TIBET 16 DNI

NEPAL IN TIBET 16 DNI

24. 3. - 8. 4. 2024