Naša ekipa

Samsaro smo ustanovili iz želje, da lahko tisto kar imamo radi, ustvarimo na svež in svoj način. Navdušuje nas drugačnost. Drugačnost pokrajine, drugačnost ljudi in njihovega načina življenja, drugačnost razmišljanja in dojemanja sveta. Navdušuje nas raziskovanje neznanega in ponovno odkrivanje že pozabljenih drobnarij, ki se na koncu sestavijo v srečo in zadovoljstvo.

Marijana Panić

Vodja agencije, ki veliko raje potuje s skupinami, kot sedi v pisarni

Že od nekdaj jo bolj vleče tja na vzhod. Prvi metuljčki v trebuhu so zamahali v Arabiji, kjer je našla tudi začasen dom, a nemirni duh jo kmalu popelje v daljno Azijo. Druga ljubezen na prvi pogled pa je tudi vse, kar je okoli ali pa kar na strehi sveta – Himalaji. Zadnje desetletje se tako njeni dnevi vrtijo okoli potovanj in vodenja, ko je pa v domačih logih pa najraje štrika – nove popotniške poti v barvite turistične produkte. Življenje je potovanje in potovanje je življenje, pravi.

Nina Slamnik

Včasih vodnica, zdaj večinoma za pisalno mizo

Zase pravi, da na vsakih deset let naredi rošado v življenju. V mladih letih je bila športnica, potem se je naveličala in iz telovadnice odkorakala v gledališče. Po študiju sociologije je kar nekaj let oddelala v državni upravi, splet okoliščin pa jo je odplaknil v vodniške vode. Nekaj časa je odkrivala svet, zdaj pa se je malo naveličala stalnega pakiranja kovčkov. Športna disciplina, nastopanje v javnosti, spopad z birokracijo in razumevanje tujih kultur so izkušnje, ki jih bo nadaljnjih deset let, kot pravi, s pridom vnovčila pri Samsari.

Helena Caf

Vodnica, ki rada raziskuje nove destinacije in piše programe

Spoznajte našo geografinjo in Japonko. Po študiju japonologije, tega nenavadnega jezika in kulture, je tja odpeketala za dobro leto in se poglobila v deželo vzhajajočega sonca do potankosti. Dolga leta je razkrivala potnikom legende in skrivnosti Egipta, kjer je tudi živela, saj, kot sama pravi, obožuje sonce in tople ljudi. A ker je po duši sanjačica, ki jo žene želja po potovanjih, je odkrila še mnoge druge dežele Azije, Južne Amerike in kdo ve kam jo odnese v prihodnosti.

Sara Alt

Vodnica

Želja po širjenju obzorja jo žene na potovanja po svetu in potovanja vase. Njena prva velika ljubezen in vir navdiha ostaja Turčija, kjer je precej časa živela in se naučila tudi njihovega jezika. Ker je neumorna raziskovalka so jo poti zanesle v številne neobičajne dežele, najbolje pa se počuti tam, kjer sta pristnost in srce doma. Notranji mir in srečo ji dajejo tudi sopotniki, ki jim kot vodnica na potovanjih pomaga do novih ustvarjalnih moči za bodoče izzive.