Zakaj v Bolivijo?

Tako zelo šarmantno in avtentično je to srce južne Amerike. Bolivija tlakuje pot unikatnih doživetij za vsakim ovinkom. Je dostikrat izven radarjev turistov, a to ne pomeni, da nima znamenitosti, ki bi se kosale z njenimi sosedami – nasprotno! Turistična infrastruktura je sicer slabša in prav zaradi tega, se tu še najdemo tiste manj utečene poti. Je dežela za popotnike. Tiste, ki iščete pristnost in fantastično naravo. Da ne omenjamo norih zgodb, ki jih boste prinesli s sabo domov. Teh pa ne bi bilo brez:

Prostranstev, ki trgajo gate.

Transcendentna pokrajina izjemnih oblik in barv naredi takšno tudi vsako fotografijo. Jezera in lagune mnogih barv, brbotajoči blatni vrelci, snežni Andski vršaci, eksotični tropi, gola prostranstva visoke planote, vulkani. Tu so doma geografska čudesa, ki navdihujejo na vsakem koraku in ljubitelji izjemnih predstav narave zagotovo ne bodo razočarani.

Salar de Uyuni.

Prostranost, katero poznajo vsi in vedno prednjači pred drugimi. Največja slana puščava se razprostira na 12 000 km2 in je pravi spektakel narave. Bela podlaga in modro nebo – skoraj nebeški občutek, katerega izkušnja je neopisljiva in se bo zagotovo zavihtela na sam vrh popotniških izkušenj.

Avtohtona kultura.

Bolivija je dežela, ki ima najštevilčnejšo avtohtono populacijo v Južni Ameriki. Mnogi od njih še prakticirajo mnoge Andske tradicije, nosijo tradicionalna oblačila in uporabljajo naravna sredstva za zdravljenje bolezni. Poleg tega je zmožnost države, da združuje sodoben način življenja s tradicionalnimi vrednotami, tista, ki resnično pusti vtis. V glavnem mestu La Paz še vedno npr. obstaja čarovniška tržnica, kjer si lahko kupite srečo v obliki posušenih laminih zarodkov.

Stik z ljudmi

Prijazni domačini radi pokramljajo in vedno se je dobro naučiti kakšno špansko besedo. Zaradi pristnejšega stika smo v naš program dodali tudi spanje pri domačinih, ki nas poučijo o tradicionalnih obrteh. Da pa ne ostane samo pri besedah, se tudi mi oblečemo v delavna oblačila in se dela lotimo skupaj!

Obisk rudnika Cerro Ricco

Cerro Ricco pomeni v prevodu ‘bogata gora’, saj v so rudnikih izkopavali bogate količine srebra. Na našem spisku se obisk rudnika ni znašel, ker bi bil lep, niti ga nisem zavihtela med prvih pet, ker bi bila kot Trboveljčanka čustveno vezana na rudnike . Tu je zato, ker na potovanjih potrebujemo tudi takšne izkušnje. Srečanje z rudarjem, ki ti predstavi svoj težak vsakdan. Izkušnja trdih pogojev dela.   Zagotavljam, da obisk spremeni pogled na naša življenja. Pa še razveselimo rudarje z darili iz rudarske tržnice.

Ana