TA VESELI DECEMBER

ali drugače Čas za šoping

Prav vsak, ki me vsaj malo pozna, dobro ve, da nisem velik ljubitelj nakupovanja. Zato se, če se le da, na dolgo in široko izogibam trgovinam. Mogoče sem ena redkih, ki v nakupovanju pač ne uživa. Že misel na to, da je zmanjkalo hrane ali da potrebujem nove obleke me spravi v nervozno stanje. Še večji stres pa mi daje misel, da bo treba v času praznikov kupiti tudi kakšno darilo.

Dostikrat se v pogovoru s prijatelji in sopotniki pogovarjamo o tej temi. In še večkrat mi je povedano, da sem lahko srečna, ker veliko potujem na različne konce sveta, kjer je idej za nakup daril nešteto. Sama si na potovanjih le redko kdaj vzamem čas za nakupovanje. Tudi daril v smislu »praholovcev« ne prenašam ravno najbolje. Izjema pri tem so izvirna in praktična darila. Takih daril se ne branim 😊.

V nadaljevanju sem izbrala en nabor praktičnih daril za vse tiste, ki veliko potujejo. Za tiste, ki potujejo samo po zemljevidu ter za tiste, ki se dostikrat odpravijo v svet. Če imate prijatelje, kolege, družinske člane, ki radi potujejo, potem vam lahko naštete ideje pomagajo pri nakupu.

Seveda je možnosti neskončno veliko, od malih do velikih daril ter cenejših in dražjih daril. Imejte v mislih – praktično. Ker, kaj ti bo eno veliko darilo za popotnike, če pa ga ne moreš stlačiti v nahrbtnik. In kaj ti bo darilo, če pa od dovoljenih 20 kg na letalu zasede polovico dovoljene teže.

MILNI LISTIČI

Super uporabno darilo, ki se ga bo razveselil marsikateri popotnik so mini milo oz. milni lističi. Lahko so klasični, lahko kupite za telo, za roke, za britje, lahko pa tudi za pranje perila. Bojazni, da bi se milo razlilo ni. Plus prihranili boste na teži in prostornini.

TOALETNA TORBICA

Ko smo že pri toaletnih potrebščinah, je eno lepo darilo lahko tudi toaletna torbica. Tako, ki jo lahko obesimo in tako z več predalčki.

HITRO VPOJNA BRISAČA

Zelo priročna, lahka, kompaktna in taka, ki dobro vpija in se hitro suši, je tudi brisača iz mikrovlaken. V hotelih brisača v kopalnici ni vedno samoumevna. Prav tako je priročna za na plažo, bazen, ….

UNIVERZALNI ADAPTER

Kar se ferštekarije tiče – hudič je, ko ugotoviš, da »štekarji« niso ta pravi. Eno super darilo je tudi univerzalni adapter. Vedno priročen, ne glede na to, v kateri državi si.

PRENOSNA BATERIJA

Današnja tehnologija napreduje z ultra super hitrostjo. In je že kar težko slediti vsem novostim. Če veste, da boste nekaj dni preživeli v okolju brez elektrike, je dobro imeti s seboj solarni polnilec ali pa prenosno baterijo (power bank). Da vaš telefon, fotoaparat nikoli zares ne ugasne 😉.

ZEMLJEVID SVETA (aka Scratch map)

Lepo darilo »za doma« je zemljevid sveta (scratch map), po katerem potujete in spraskate tiste države, v kateri ste že bili. Da se lahko malo pobahate pred vašimi prijatelji, kje vse ste že bili.

POTOVALNI KOMPLET ZA NA LETALO

Zelo uporabna zadeva. V kompletu navadno dobite čepke za ušesa (praktično, sploh ker si na letalu po navadi ne izbirate soseda, in ne veste, ali smrči), masko oz. prevezo za čez oči, udobno napihljivo blazino za vrat ter tople in mehke nogavičke.

ŽVILCA (TRI V ENEM)

Vedno pride prav tudi žvilca – nož, žlica in vilica v enem. Da bo komplet popoln, pa je uporaben tudi kozarec, tak, ki se zloži in ne zavzame preveč prostora.

TEHTNICA ZA PRTLJAGO

Ne zavzame preveč prostora in teže. Je stvarca, ki jo boste z veseljem uporabili, če si boste privoščili veliko oz. preveč nakupovanja v tujini, je tudi tehtnica za prtljago. Na kazalec ali pa kar moderno digitalno. Super zadeva, če ne želite slabe volje ob prijavi na let 😉.

Pa še bi lahko naštevali….

Upam, da ste dobili kakšno idejo za nakup daril še pred prihodom praznikov ali rojstnega dneva. Imejte tudi to v mislih, predno se podate v lov za najbolj izvirnim potovalnim darilom, s katerim boste zagotovo razveselili prijatelje, sorodnike, kolege ali sodelavce.

Marijana