Potovanje Uzbekistan

Po svilni cesti in njenih zakladih do Aralskega morja

12 dni

OSREDNJA AZIJA. UZBEKISTAN.

Stoletja nazaj so velike trgovske poti, ki so povezovale Evropo in daljno Kitajsko, odprle Osrednjo Azijo tujim kulturam in tradicijam. Tako je nastal prav poseben splet mnogih vplivov, ki so oblikovali dežele, v katerih so se ustavljale karavane na svojih poteh. Že od nekdaj mistika svilne poti privablja popotniškega duha. Dogodki, ki so se tu zgodili, in spomeniki, ki o njih pričajo, burijo domišljijo.

TIMURLENKOVA DEŽELA.

Uzbekistan je sinonim za svilno cesto in zagotovo kulturna zibelka regije. To potovanje je potovanje v osrčje Osrednje Azije, ki nas popelje skozi deželo starodavnih civilizacij in nekdaj cvetočih državic. Je potovanje, na katerem se bomo, vsaj za kratek čas, preslikali v čas trgovskih karavan. Največjo zapuščino v deželi je za seboj pustil veliki osvajalec in patron umetnosti, Timurlenk.

 • DATUM

  24. april – 5. maj 2019

 • CENA

  od 1.240, 00 EUR + letalska karta*

  *od okvirno 450 EUR dalje

NAJLEPŠA MESTA NA SVILNI CESTI.

Tu stojijo tri (morda celo) najlepša mesta, polna bogate preteklosti. Samarkand je srce Osrednje Azije. Buhara velja za najsvetejše mesto v regiji. In puščavski biserček – Hiva. To so tisti pravi dragulji v kroni. Turkizne mošeje, impozantni minareti in razkošne palače so samo delček zapuščine. Za zaključek potovanja se bomo s terenskimi vozili odpravili globoko v puščavo do ene najbolj odročnih in izoliranih pokrajin, do Aralskega morja, nekoč četrtega največjega jezera na svetu.

 • VELIKOST SKUPINE

  7 – 18 sopotnikov

 • STANJE PRIJAV

  Zbiramo skupino

Mogoče vas zanima tudi:
OMAN

OMAN

12 DNI, 20. feb - 3. mar 19’
NEPAL - FESTIVAL HOLI

NEPAL - FESTIVAL HOLI

12 DNI, 13. - 24. marec 19’
INDIJA

INDIJA

15 DNI, 24. mar - 7. apr 19’
KIRGIZIJA

KIRGIZIJA

12 DNI, 10. - 21. jul 19’
KAZAHSTAN

KAZAHSTAN

18 DNI, 1. - 18. avgust 19’

…ali pa iščete navdih?
Samsara potovanja
Samsara potovanja
potovanje Kirgizija