Kazahstan

Po svilni cesti karavanarjev in nomadov do Aralskega morja

16 dni

KAZAH - STAN.

Čeprav velja za eno največjih držav na svetu, Kazahstan še ni najbolj poznana dežela. A zagotovo ima veliko in še več kot le zemeljski plin in Borata. Prav po zaslugi naravnih bogastev je dežela postala najbolj razvita država izmed vseh Stanov. Tu se nahaja geografski center Evrazije, poznan že iz časa slavne svilne ceste.

DEŽELA KONTRASTOV.

Deželo povezujeta tako vzhod in zahod, modernost in zastarelost, vihrava mladina ter modrost njihovih nomadskih prednikov. Tudi njena geografija je polna kontrastov – od pobeljenih gora in neskončnih step do pokrajine polna rek in slikovitih jezer. A glavna tema niso gore ali globoke doline, niti bogati gozdovi ali pisana jezera, niti široke reke in suhe puščave…

  • DATUM

    v pripravi za leto 2019

  • CENA

    v pripravi

STEPA. KAZAŠKA DUŠA.

Glavna tema je njena obsežna stepa, dolga več kot dva tisoč kilometrov. Na trenutke prašna in suha, drugič snežno bela in ledena, na trenutke prijetnih vonjav in pomladnih barv. Na prvi pogled se zdi prazna, a globlji pogled priča o resnično posebni simbiozi rastlin, živali in ljudi. Stepa zahteva opazovanje, čutenje in prilagoditev – nato se nam odpre in nam da moč, ki ne popusti.

  • STANJE PRIJAV

Mogoče vas zanima tudi:
…ali pa iščete navdih..?
Samsara potovanja
Samsara potovanja