Kazahstan

Po svilni cesti karavanarjev in nomadov do Aralskega morja

18 dni

KAZAH - STAN.

Čeprav velja za eno največjih držav na svetu, Kazahstan še ni najbolj poznana dežela. A zagotovo ima veliko in še več kot le zemeljski plin in Borata. Prav po zaslugi naravnih bogastev je dežela postala najbolj razvita država izmed vseh Stanov. Tu se nahaja geografski center Evrazije, poznan že iz časa slavne svilne ceste.

DEŽELA KONTRASTOV.

Deželo povezujeta tako vzhod in zahod, modernost in zastarelost, vihrava mladina ter modrost njihovih nomadskih prednikov. Tudi njena geografija je polna kontrastov – od pobeljenih gora in neskončnih step do pokrajine polna rek in slikovitih jezer. A glavna tema niso gore ali globoke doline, niti bogati gozdovi ali pisana jezera, niti široke reke in suhe puščave…

 • DATUM

  1. – 18. avgust 2019

 • CENA

  od 1.860 EUR + letalska vozovnica*

  * okvirno od 490 EUR dalje

STEPA. KAZAŠKA DUŠA.

Glavna tema je njena obsežna stepa, dolga več kot dva tisoč kilometrov. Na trenutke prašna in suha, drugič snežno bela in ledena, na trenutke prijetnih vonjav in pomladnih barv. Na prvi pogled se zdi prazna, a globlji pogled priča o resnično posebni simbiozi rastlin, živali in ljudi. Stepa zahteva opazovanje, čutenje in prilagoditev – nato se nam odpre in nam da moč, ki ne popusti.

 • VELIKOST SKUPINE

  8 – 18 sopotnikov

 • STANJE PRIJAV

  Zbiramo skupino

Iščete navdih…?
Samsara potovanja
Samsara potovanja
potovanje Kirgizija
Mogoče vas zanima tudi:
UZBEKISTAN

UZBEKISTAN

12 DNI, 24. apr - 5. maj 19’
PERU

PERU

17 DNI, 5. - 21. julij 19’
KIRGIZIJA

KIRGIZIJA

12 DNI, 10. - 21. jul 19’
NEPAL IN TIBET

NEPAL IN TIBET

16 DNI, 9. - 24. nov. 19’
KITAJSKE MANJŠINE

KITAJSKE MANJŠINE

15 DNI, 9. - 23. nov. 19’