Mardi Himal, treking Nepal

Treking po dolgo nedostopni trasi v osrčje najvišjih gorá sveta

14 dni

Nepal. Dežela verstev, mitov in bogov.

Nepal je bil v mnogih pogledih od nekdaj zgodovinsko, kulturno, jezikovno in trgovsko stičišče. Vedno je znal izkoristiti svoj strateški položaj med najmogočnejšima azijskima državama, Indijo in Kitajsko. Tu skupaj z roko v roki sobivata dve veliki religiji – hinduizem in budizem. Skoraj ga ni kraja na svetu, kjer bi še lahko občutili tako vzajemno spoštovanje hindujcev in budistov kot v Nepalu.

Himalaja. Mogočna streha sveta.

Za Himalajo pravijo, da je dežela jetija – simbola skrivnostnih, prvinskih sil, ki vladajo temu mogočnemu gorstvu. Lepote in mogočnosti te gorske verige je tako težko opisati, da pride prav pregovor ki pravi, da potrebuješ tisoč življenj, da opišeš občutke, ki ti jih njena prisotnost daje. Tu se skriva več regij priljubljenih pohodniških poti. Mardi Himal trek pot leži v neposredni bližini daleč najbolj slavne in legendarne pešpoti v Nepalu – Anapurne.

  • DATUM

    v pripravi

  • CENA

Mardi Himal treking. Nov, še skoraj neviden dragulj med dragulji.

Mardi Himal treking je popolna izbira za vse, ki iščejo komaj odkrite skrite kotičke, ki si želijo na treking v komaj, za turiste odprt del, in zato še precej redko obiskano regijo Anapurn. Trek pot nas vodi mimo bujnih gozdov, zanimivih vasic, dolin in kmetij z spremljajočimi razgledi na Anapurno, Mardi Himal in Mačapučre. Vse do spektakularnega baznega tabora Mardi Himal, kjer se kar naenkrat znajdemo sredi gorskih velikanov.

  • VELIKOST SKUPINE

    6 – 15 sopotnikov

  • Stanje prijav

    Zbiramo skupino

Mogoče vas zanima tudi:
MUSTANG - treking Nepal

MUSTANG - treking Nepal

17 DNI, 28. sept - 14. okt 18’
KAPADOKIJA TREK

KAPADOKIJA TREK

8 DNI, 27. okt - 3. nov 18’
BUTAN

BUTAN

13 DNI, 17. okt - 29. nov 18’
…ali pa iščete navdih..?
marjan ogorevc, nepal, potovanje v sebe