Nepal in Tibet

Po epski cesti prijateljstva

16 dni

Nepal in Tibet.

Nepal je preprosto osupljiv. Dežela barvite mešanice templjev, bogato okrašenih templjev, izrezljane lesene Newarske arhitekture in kaotičnih ulic je obkrožena z veličastnimi gorami. Zgodbe rivalskih kraljestev, mitičnih božanstev in duhovne vdanosti do danes ostajajo nespremenjene. Za Tibet pa pravijo, da je toliko daleč, kolikor si dovolite iti. Je izven časa in prostora. Je tudi krut in surov. Ena najbolj goratih pokrajin na zemlji in ena najredkeje poseljenih. Obkrožen z zasneženimi vrhovi, neprehodnimi visoko ležečimi puščavami in žarečimi turkiznimi jezeri. Posejan z mnogimi starodavnimi samostani, neštetimi božanstvi in globoko vernimi prebivalci, nomadi in pastirji. Je kraj za sanjanje, če si le dovolite.

Od Katmanduja do Lhase. Po cesti prijateljstva.

Cesta prijateljstva je cesta od Katmanduja do Lhase in ena najbolj poznanih na svetu. Epska cesta, dolga dobrih tisoč kilometrov, teče po starodavni trgovski poti, ki je nekoč povezovala Kitajsko z indijskim podkontinentom, arabskim polotokom in še dlje na zahod, vse do sredozemske Evrope. Cesto prijateljstva lahko razdelimo na dva povsem različna svetova: Tibet in Nepal. Potovanje po tej cesti nas popelje od Katmanduja do Lhase, od spoznavanja prestolnice Katmandu in njegovih skritih zakladov do spremljajoče veličastne nepalske pokrajine, do vstopa na tibetansko planoto in glavnih točk vzhodnega dela Tibeta, vključno z Lhaso.

 • DATUM

  9. – 24. november 2019

 • CENA

  od 1.900, 00 EUR + letalska karta*

  *okvirno od 650 EUR dalje

Himalaja in Tibet - Mogočna streha sveta in odročna dežela mitov in bogov.

Za Himalajo pravijo, da je dežela jetija – simbola skrivnostnih, prvinskih sil, ki vladajo temu mogočnemu gorstvu. Njeno prisotnost je tako težko opisati, da pride prav pregovor, ki pravi, da potrebuješ tisoč življenj, da opišeš občutke, ki ti jih daje. V spremstvu najvišjih vršačev sveta na pot odpelje k mistični tibetanski planoti. Za zaključek in piko na i sledi še vožnja z vlakom po najvišje ležeči železnici na svetu.

 • VELIKOST SKUPINE

  9 – 18 sopotnikov

 • Stanje prijav

  Zbiramo skupino

Iščete navdih…?
Samsara potovanja
Samsara potovanja
Mogoče vas zanima tudi:
NEPAL - FESTIVAL HOLI

NEPAL - FESTIVAL HOLI

12 DNI, 13. - 24. marec 19’
MUSTANG - treking Nepal

MUSTANG - treking Nepal

17 DNI, 23. maj - 8. junij 19’
TIBET & Saga Dawa festival

TIBET & Saga Dawa festival

19 DNI, 8. - 26. junij 19’
PERU

PERU

17 DNI, 5. - 21. julij 19’
VIETNAM

VIETNAM

15 DNI, 30. nov - 14. dec 19’