Nepal in festival Holi

Potovanje brez trekinga

12 dni

NEPAL.

Nepal je bil v mnogih pogledih od nekdaj zgodovinsko, kulturno, jezikovno in trgovsko stičišče. Vedno je znal izkoristiti svoj strateški položaj med najmogočnejšima azijskima državama, Indijo in Kitajsko. Tu skupaj z roko v roki sobivata dve veliki religiji – hinduizem in budizem. Skoraj ga ni kraja na svetu, kjer bi še lahko občutili tako vzajemno spoštovanje hindujcev in budistov kot v Nepalu.

KOZMIČNI OCEAN.

Nepal je preprosto osupljiv. Je dežela barvite mešanice bogato okrašenih templjev, izrezljane lesene Newarske arhitekture in kaotičnih ulic, obkrožena z veličastnimi gorami. Dežela kar poka po šivih z neštetimi kulturnimi in naravnimi čudesi. In kako izjemna je ta katmandujska dolina! Je kraj srečanja osrednjeazijskih in indoarijskih ljudstev, ki so se tu naselila v odročnih dolinah in nedostopnih višavjih in tako ohranila posebno kulturo in jezike.

 • DATUM

  13. – 24. marec 2019

 • CENA

  od 990,00 EUR + letalska vozovnica*

  *okvirno od 650 EUR dalje

NEPALSKA KLASIKA.

Klasično zastavljeno potovanje po Nepalu zajema spoznavanje Katmandujske doline in vseh glavnih poudarkov Nepala. Od nepalske prestolnice Katmandu in njegove okolice do srednjeveških mest Baktapur, Bandipur in Patan. Obiščemo tudi najsvetejše kraje nepalskih budistov in hindujcev, od Pašupatinata, Bonata do Svajambunata. Trope doživimo v nacionalnem parku Chitwan, veličastne razglede na Himalajo v Pokari. Vsekozi pa nas bo spremljala veličastna nepalska pokrajina od mogočnih vrhov Himalaje pa vse do nižinskega predela dežele.

 

 • VELIKOST SKUPINE

  7 – 18 sopotnikov

 • STANJE PRIJAV

  Zbiramo skupino

Iščete navdih…?
marjan ogorevc, nepal, potovanje v sebe
nepal, pokara, samsara potovanja, marjan ogorevc
Mogoče vas zanima tudi:
OMAN

OMAN

12 DNI, 20. feb - 3. mar 19’
JUŽNA KITAJSKA

JUŽNA KITAJSKA

15 dni, 9. – 23. mar 19’
UZBEKISTAN

UZBEKISTAN

12 DNI, 24. apr - 5. maj 19’
TIBET & Saga Dawa festival

TIBET & Saga Dawa festival

19 DNI, 8. - 26. jun 19’
KIRGIZIJA

KIRGIZIJA

12 DNI, 10. - 21. jul 19’