Mjanmar

Jugovzhodna Azija, kot je nekoč bila

17 dni

ZLATA DEŽELA.

Mjanmar, splošno znan kot Burma, stisnjen med Kitajsko, Indijo, Bangladeš in Tajsko, je prav po zaslugi desetletja trajajoče izolacije uspel ohraniti močno in barvito budistično kulturo ter neokrnjeno pokrajino. Splet ljubezni do zlata in budizma je manifestiral deželo posejano z neštetimi budističnimi templji, samostani in pagodami, ki se najlepše svetijo v zgodnjih in poznih urah igre sonca. Če k temu dodamo še bogato zgodovino, mistično pokrajino, najlepše in skoraj nedotaknjene plaže ter neverjetno prijazne domačine, dobimo eno najbolj posebnih dežel širše okolice.

MJANMAR. KORAK NAZAJ V ČAS.

Od starodavnih prestolnic do posebne jezerske kulture na jezeru Inle in obiska tradicionalnih vasic hribovij, na koncu pa nas čaka še ena najlepših plaž. Vsak del nam razkriva nov sloj barvitosti dežele. V njej živi več sto različnih etničnih manjšin, kar dodaja k mavričnosti mjanmarskih izrazov. Ljudje pa pustijo s svojimi iskrenimi nasmehi največji pečat v srcu obiskovalca. Posebnost našega programa pa je zagotovo obisk nedavno odprtega dela dežele, kamor so imeli do danes možnost vstopiti le redki tujci.

 • DATUM

  25. januar – 10. februar 2019

 • CENA

  od 1.880, 00 EUR + letalska karta

  *od okvirno 780 EUR dalje

JUGOVZHODNA AZIJA, KOT JE NEKOČ BILA.

Mjanmar se sicer zelo hitro odpira zunanjemu svetu, a ga zahod in turizem še nista uspela preobraziti, kot sta njegove sosede. Zato ohranja dih stare preteklosti na vsakem koraku. To je zgodba eterike, mističnosti in zgodba o ljudeh, ki vlečejo svoje zgodovinske niti iz daljnih dežel. Da jih resnično začutimo, smo potovanju po klasičnih popotniških postojankah dodali še čisto naše dodatke in zagotovo ustvarili eno tistih potovalnih zgodb, ki so zapisane pod enkratno in nepozabno doživetje!

 • VELIKOST SKUPINE

  8 – 18 sopotnikov

 • STANJE PRIJAV

  Zbiramo skupino

Mogoče vas zanima tudi:
OMAN

OMAN

12 DNI, 20. feb - 3. mar 19’
JUŽNA KITAJSKA

JUŽNA KITAJSKA

15 dni, 9. – 23. mar 19’
NEPAL - FESTIVAL HOLI

NEPAL - FESTIVAL HOLI

12 DNI, 13. - 24. marec 19’
INDIJA

INDIJA

15 DNI, 24. mar - 7. apr 19’
JAPONSKA

JAPONSKA

16 DNI, 30. mar - 14. apr 19’
…ali pa iščete navdih?
Samsara potovanja