Potovanje Kitajska

Čudoviti vzhod dežele

12 dni

Kitajska.

Potovanje na Kitajsko razkrije ogromno deželo, v kateri se skriva pravi svet v malem. Tu najdemo izjemne kontraste, kot nikjer drugje. Pokrajinsko gledano ima vse – od morja, puščave, stepe, planote pa do hribov ter najvišjih vrhov sveta. Govoriti o samo eni Kitajski je nesmiselno. Tako kot je različna njena pokrajina od zahoda do vzhoda, tako so si različni tudi njeni prebivalci. Tukaj slišimo o samih presežkih in superlativih – veliki Kitajski zid je le eden izmed mnogih bogastev.

Bogata tradicija.

Stara tradicija in vraževerje. Prijazni in zvedavi Kitajci. Edinstvena kulinarika. Tradicionalna Kitajska s tisočerimi kolesi hitro izginja. Izpodriva jo nova, moderna zgodba s svojo novo tehnologijo in drugačnim načinom življenja, ki se razvija z neustavljivo hitrostjo. A vendar je kitajska tradicija še vedno zelo globoko zakoreninjena v njeni kulturi in zgodovini. Najdemo jo povsod, tako na podeželju, v največjih mestih, v ljudeh in tudi v hrani.

  • DATUM

    V pripravi

  • CENA

Izbor najboljših izrazov.

Kratko, a nič manj doživeto in intenzivno potovanje, ki vam prikaže pravi kalejdoskop mnogih kitajskih izrazov. Vsega po malem. Cesarski Peking, kjer poskusimo tisto pravo pekinško račko. Veliki Kitajski zid in vojska glinenih vojščakov ob Xianu, zibelki kitajske civilizacije. Zgodba zase je moderni Šanghaj, zagotovo najlepši pa Guilin, kitajski kras.

  • VELIKOST SKUPINE

  • STANJE PRIJAV

    Zbiramo skupino

Mogoče vas zanima tudi:
ALŽIRIJA

ALŽIRIJA

14 DNI, 23. dec 18’ - 5. jan 19’
RADŽASTAN

RADŽASTAN

14 DNI, 23. dec 18’ - 5. jan 19’
JUŽNA KITAJSKA

JUŽNA KITAJSKA

15 dni, 9. – 23. mar 19’
NEPAL - FESTIVAL HOLI

NEPAL - FESTIVAL HOLI

12 DNI, 13. - 24. marec 19’
…ali pa iščete navdih?
potovanje kitajska krasSamsara potovanja