Potovanje Butan

V deželi grmečega zmaja

13 dni

Himalajska kraljevina..

Butan je čudovita mala skrivnostna himalajska dežela, stisnjena med mogočno Kitajsko in Indijo. Kraljevina Butan, prebivalcem  bolj domača kot Druk Yul – Dežela grmečega zmaja. Je dežela globokih dolin, deročih rek, trdnjav, ki botrujejo na vrhovih hribov, samostanov, vpetih v klife, pravljičnih vasic in njenih nenavadno poslikanih hiš, obdanih z mogočnimi himalajskimi vrhovi. Butan je dežela svojevrstne kulture, čudovite in neokrnjene narave ter resnično očarljivih ljudi.

Izoliran, a ne pozabljen.

Butan je sam že zdavnaj zaustavil svoj čas in je odločen še naprej ostati izoliran. S svojo načrtno izoliranostjo od zunanjega sveta in narekovanjem lastnega tempa v razvoju jim uspeva ohranjati svojo neokrnjeno naravo in bogato kulturo, točno takšno, kot je. Potovanje v Butan je potovanje v preteklost … In v čisto drugačen svet. Obisk Butana je prvovrstno doživetje predvsem zato, ker v človeku prebudi spomin na tiste stvari, ki so v življenju resnično pomembne.

  • DATUM

  • CENA

Festivali Butana. Plesi mask.

Festivali oziroma tsechus so pomemben del butanskega življenja. Z obiskom festivala nam ponudijo dragocen in edinstven vpogled v razumevanje kulture te himalajske dežele. Festivali so živahni in barviti, s plesi mask, barvitimi kostumi in raj za fotografe. Prazniki so tudi priložnost druženja in praznovanja odročnih skupnosti. Verjamejo, da se mora praznikov udeležiti prav vsak in prisostvovati plesu mask vsaj enkrat, da dobi blagoslov in se opere grehov.

  • VELIKOST SKUPINE

    7 – 18 sopotnikov

  • STANJE PRIJAV

    Zbiramo skupino

Iščete navdih..?
Mogoče vas zanima tudi:
TIBET & Saga Dawa festival

TIBET & Saga Dawa festival

19 DNI, 8. - 26. junij 19’
MUSTANG - treking Nepal

MUSTANG - treking Nepal

17 DNI, 23. maj - 8. junij 19’