VZHODNI JEMEN 12 DNI

Streha Arabije

Jemen. Srečna Arabija.

Jemen velja za eno najstarejših naseljenih območij na svetu. Tukajšnja tradicija in folklora je bogata s številnimi svetopisemskimi omembami.Zibelka južnoarabske civilizacije. Arheološko bogata, a neraziskana, z edinstveno arhitekturo in ostanki tisočletja starih civilizacij. Vedno so ji vladala različna rivalska plemena in državice. Tukaj naj bi bil dom kraljice iz Sabe. Preko je tekla trgovska »pot kadil«, zaradi katere je Jemen tudi zacvetel. Ob karavanskih poteh so se razvila mesta s pridihom srečne dežele. Tukaj so bili tudi prvi zametki zgodnje islamske vere. Dežela se je skozi tisočletja razvila v civilizacijo s svojstveno umetnostjo, religijo, znanostjo in kulturo. Vsi, ki so tam že bili, se strinjajo, da ima dežela več skupnega z bibličnimi dnevi kot s sedanjostjo.

Dolina Hadramaut. Dolina medu in blatnih opek.

Dolina je naseljena že od kamene dobe naprej. Skozi milijone let jo je pilila in oblikovala erozija, ki je ustvarila idilično kuliso številnim krajem v njej. Dolga dobrih 200 kilometrov leži med suhimi kamnitimi puščavskimi platoji imenovanimi jawl. Je največja dolina arabskega polotoka in ena najlepših regij Jemna. Poznana v Arabiji, neznana drugje. V njej najdemo številne stranske doline, med njimi tudi dolino Do’an, kjer domuje najboljši med na svetu! Hadrami, skromni, a ponosni prebivalci Hadramauta so razvili edinstveno, skoraj brezčasno kulturo, ki je še najbolje izražena v arhitekturnem stilu poudarjanja prostornosti in preprostih oblik. Številne stolpnice, palače, grobnice, mošeje in vodnjaki … vsem pa je skupna blatna arhitektura.

Za delitev sobe iščemo sopotnico.

DATUM

29. 1. – 9. 2. 2025

CENA

2.990 EUR

+ letalska karta

VELIKOST SKUPINE

7 – 18 sopotnikov

STANJE PRIJAV

Že prve prijave

Zbor ter polet preko vmesnega letališča proti Omanu.

letalo

Po prihodu v Salalah sledi kratek počitek. Po zajtrku sledi vožnja do mejnega prehoda. Po ureditvi vseh obmejnih formalnosti vstopimo v Jemen, v najvzhodnejšo in najredkeje naseljeno jemensko guvernijo al Mahra. Zgodovinsko gledano to regijo naseljuje južnoarabsko pleme Mahri, ki govorijo svoj jezik. Zanimivo je to, da imajo v jezikovnem, kulturnem in genetskem smislu več skupnega z otoškimi Sokotrani in Dofarci iz sosednjega Omana. Odpeljemo se vzdolž razgibane obale Arabskega morja. Obala je prepredena s številnimi visokimi klifi, ki se iz morja dvigajo kar 1300 metrov visoko. Vijugamo po cesti, ki nudi spektakularne razglede nad pokrajino in morjem. Na poti se večkrat ustavimo za fotografiranje. Proti večeru prispemo v obmejno mestece Al Ghaydah. Za uvod v jemenski vsakdan se odpravimo na nočni market, poln življenja. Nočitev.

terenska vozila, hotel/penzion, večerja             

Z morja se zapeljemo v notranjost al Mahre, naravnost v puščavo. Več imen ima. Rub’ al-Khali, Ramlat al Sabatyn, Prazna četrt. Imena so skoraj tako skrivnostna, kot je kraj sam. Pokriva več kot 650.000 km2 in se razteza po območju Savdske Arabije, Združenih Arabskih Emiratov, Omana in Jemna. Je tudi eden najbolj vročih krajev na svetu. Drugačna na vsakem koraku. Odmaknjena. Širna. Divja. Nezemeljska. Preprosto lepa. Monotona? Daleč od tega. Na prvi pogled se zdi, da tukaj nihče ne živi. A tu je voda. Tu pa tam so oaze. In tu so si postavili svoj dom beduini in njihove kamele. Njihovo življenje se do danes ni kaj prida spremenilo. Večer preživimo ob tabornem ognju. Kampiranje.

terenska vozila, kampiranje, zajtrk, kosilo, večerja            

Dobro jutro puščava! Odpeljemo se nazaj do ceste, ki nas odpelje v znameniti vadi Hadramaut. Ja, dolga je vožnja do tja. Predno prispemo v Seiyun, se ustavimo v na prvi pogled zapuščeno vas. Tam obiščemo belo grobnico preroka Huda okrog katerega krožijo mnoge legende. Zvečer prispemo v največje mesto doline Hadramaut, v Seiyun.

terenska vozila, hotel/penzion, zajtrk, kosilo, večerja               

Po zajtrku si ogledamo prestolnico doline Hadramaut. Nekoč je bilo pomembno trgovsko središče na karavanski poti kadil. V centru stoji nekdanja sultanova palača al Kathiri, danes pa je v njej muzej posvečen celotni regiji. Po obisku palače se odpravimo do majhne tržnice, kjer prodajajo daleč najbolj cenjen med na svetu. Obiščemo mesto mošej in palač, Tarim. Tradicionalno in konzervativno majhno mestece je že od nekdaj sufijski center učenosti. Sem prihajajo romarji in študenti iz vseh koncev sveta. Je edino mesto v regiji, ki je skozi preteklost ostalo zvesto islamu. Več kot 100 mošej je v mestu. Simbol mesta je zagotovo bela blatna mošeja al Muhdar in njen 50 metrov visok minaret. Mesto se ponaša tudi s številnimi palačami iz 19. stoletja, ki so jih zgradile trgovske družine, ki so obogatele v tujini. Slavna raziskovalka, pustolovka in pisateljica Freya Stark je ena redkih žensk, ki se je v prejšnjem stoletju sama pogumno podala v južno Arabijo. Med drugim je obiskala tudi mesto Shibam (Unesco) in ga ljubkovalno poimenovala »puščavski Manhattan«. Z razlogom. Namreč tu, sredi jemenske puščave, sredi doline še danes stojijo najstarejši nebotičniki na svetu! Ja, prav ste prebrali. Tako posebni, da jih je zaščitil tudi Unesco. Prvi nebotičniki naj bi tu stali že v 4. stoletju. Ti, ki jih vidimo danes, so stari približno 500 let in razen temeljev v celoti zgrajeni iz blatnih opek. V povprečju imajo osem nadstropij, najvišji med njimi jih ima kar enajst in sega v višino 40 metrov. Noro! In veste, kaj je še noro? Da ne gre za že zdavnaj zapuščene zgradbe. V njih ljudje še vedno živijo, nič kaj drugače kot nekoč. Mesto je eden najstarejših, najlepših in najpopolnejših primerkov vertikalnega urbanističnega načrtovanja. Izjemna lokacija za izjemno mojstrovino. Sprehodimo se skozi labirint ozkih uličic in z malo sreče tudi vstopimo v nebotičnik. Konec dneva preživimo v družbi domačinov in sladkega jemenskega čaja. Povratek v Seiyun in nočitev.

terenska vozila, hotel/penzion, zajtrk, kosilo, večerja               

Vadi oz. dolina Do’an je ena največjih v Hadramautu. Je najdaljša izmed vseh, v njej pa živi največ ljudi. Izolirano, preprosto in zelo konzervativno življenje živijo. Tu se skrivajo mogoče najbolj pravljične vasice, ki se stapljajo z okoljem. Med njimi pa neskončna polja datljevih palm. Ne samo, da je vadi Do’an poznan širom arabskega sveta po najboljših datljih, temveč je poznan tudi po kraju, od koder prihaja najboljši, že omenjeni med na svetu. Naš prvi postanek je najstarejša vas al Hajrain, zgrajena na vrhu skalnatega pobočja. Pravzaprav je vas sestavljena iz večih vasic, skupaj pa tvorijo izjemno harmonijo z dramatično okolico. Dolina postaja vedno bolj ozka. Prispemo v Sif, največjo in najbolj tipično vas v dolini. Vse hiše so blatne, z dodanimi barvami in različnimi motivi pa izgledajo kot iz pravljice. Blizu je tudi palača al Buqshan, izjemen primer jemenske blatne arhitekture. Večer preživimo na vrhu vadija, z neverjetnim razgledom. Smo zares tu?

terenska vozila, hotel/penzion, zajtrk, kosilo, večerja                              

Ali sploh verjamemo, da še obstajajo takšni kraji na tem svetu? Zapeljemo se do konca sveta … pardon … do najbolj odročnih in tradicionalnih blatnih vasic. Visoki strmi klifi, kamnita planota na vrhu in bujno zelenje datljevih palm v dolini. Pravljica! Ko smo že mislili, da smo videli vse najlepše, se popravimo, ko se pred nami prikaže še vas na vrhu ogromnega kamnitega balvana s pogledom v dolino Do’an. Iz daljave se zdi, da je zapuščena. Pa je res? Dajmo se prepričat. Če še nismo, je sedaj priložnost, da poskusimo slavni jemenski med. Čebelarstvo in proizvodnja medu je pomemben del jemenske kulture. Širom po svetu je znan po svojem bogatem in aromatičnem okusu in številnih zdravilnih lastnosti. Zdi se, da čebelice tu nimajo kaj dosti hrane, a kjer je volja, je tudi pot. Tisti najboljši, monofloralni med brez kemikalij, se imenuje sidr. Tako cenjen, da so številni zanj pripravljeni odšteti vrtoglave zneske, da bi ga le imeli.

terenska vozila, hotel/penzion, zajtrk, kosilo, večerja                              

Po zajtrku zapustimo dolino Hadramaut in se po kamnitem platoju odpeljemo na jug. Spustimo se do morja in prispemo v Mukallo, prestolnico guvernije Hadramaut. Če bo čas, si ogledamo mestne znamenitosti. Nočitev.

terenska vozila, hotel/penzion, zajtrk, kosilo, večerja               

Nasvidenje Jemen. Pogrešali te bomo. Ostani takšen kot si. Čaka nas dolga pot proti Omanu. Danes nas čaka celodnevna vožnja proti meji z Omanom.

terenska vozila, kampiranje (9. dan), hotel/penzion (10. dan), zajtrk (2x), kosilo (2x), večerja (2x)      

Odpeljemo se do mejnega prehoda z Omanom. Po ureditvi vseh obmejnih formalnosti, nadaljujemo z vožnjo v dofarsko prestolnico Salalah. Poslovimo se od naše jemenske ekipe in jim zaželimo srečno pot domov. V poznih večernih urah se odpeljemo na mestno letališče, od koder poletimo proti domu.

letalo, zajtrk                  

Prihod domov. Konec potovanja.

letalo           

CENA

Cena potovanja pri 7 – 18 potnikih: 2.990 EUR + letalska karta za doplačilo

CENA VKLJUČUJE:

– 7 x nočitev v hotelu ali penzionu (brez lokalne kategorizacije),

– 2 x kampiranje/šotorjenje,

– 9 x zajtrk,

– 8 x kosilo,

– 9 x večerja,

– vsi prevozi s terenskimi vozili,

– vsi potrebni transferji,

– lokalnega vodnika (v Jemnu) in voznike,

– slovenskega vodjo poti,

– vse vstopnine po programu,

– jemenski vizum in vsa potrebna dovoljenja za pridobitev vizuma,

– vse stroške priprave in organizacije potovanja.

V CENI NISO VKLJUČENI:

– povratna mednarodna karta do Salalaha; cena karte se giblje od 600 EUR naprej,

– prevoz do bližnjega letališča, v kolikor odhod ni z letališča Jožeta Pučnika,

– doplačilo za enoposteljno sobo in šotor 300 EUR,

– dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini,

– zavarovanje odpovedi,

– napitnine okvirno 70 EUR (na kraju samem).

O POTOVANJU – POSEBNOST JEMNA:

VARNOST: Obstajajo nekateri varnostni zadržki glede potovanja v »celinski« Jemen. V nekaterih delih države še vedno prihaja do oboroženih spopadov, a območja, v katera potujemo mi, so stabilna in varna za obisk. Deželo bomo raziskovali pod budnim očesom naše, zaupanja vredne lokalne agencije s stalnim lokalnim spremstvom (lokalni vodnik, vozniki in beduini) po varnih cestah in krajih. Potovanje v Jemen zahteva nekoliko temeljitejši razmislek. Končna odločitev je kot vedno, vaša.

PREVOZI: vozili nas bodo izkušeni vozniki, ki so dobri poznavalci terena. Prevažali se bomo s terenskimi vozili (za 3 do 4 osebe). Nekatere ceste so asfaltirane, nekatere makadamske.

DENAR: Denarna valuta je jemenski rial. Dvigovanje gotovine v banki ali na bankomatih je v Jemnu nemogoče. Iz tega razloga je v državo potrebno vstopiti z zadostno količino gotovine v dolarjih.

DOKUMENTI IN VIZUMI:

Za to potovanje potrebujemo potni list z veljavnostjo še vsaj 6 mesecev po koncu potovanja. Dolžnost vsakega potnika je, da nam pravočasno zagotovi vse zahtevane dokumente in točne podatke. Vse podatke bomo potrebovali (okvirno) najmanj mesec in pol pred odhodom na potovanje.

OMANSKI VIZUM: Za slovenske državljane omanski vizum (za potovanja do 14 dni) ni potreben.

JEMENSKI VIZUM: Vizum za vstop v Jemen je potreben. Vizum uredimo pred odhodom na potovanje. Za pridobitev vizuma potrebujemo veljaven potni list (v njem ne sme biti izraelskega žiga ali žiga z meje z Izraelom; če imate v potnem listu iranski žig/vizum, nam to nujno sporočite), barvni sken/kopijo potnega lista, ki ga je potrebno priložiti ob prijavi na potovanje. Cena vizuma je že vključena v ceno potovanja.

ZDRAVJE:

Obveznih ali drugih priporočljivih cepljenj za to potovanje ni. Če jemljete kakšna posebna zdravila, jih zadostno količino vzemite s seboj. Več informacij o zdravju dobite na www.zdravinapot.si.

NAMESTITVE:

Sedem noči bomo nočili v preprostih hotelih ali penzionih, brez lokalne kategorizacije. Dve noči bomo kampirali/šotorili na morju in v puščavi. Za šotore, podloge in odeje bo poskrbljeno. Za kampiranje/šotorjenje poleg opreme, ki jo priskrbi lokalna agencija, potrebujemo spalno vrečo, ki zdrži temperaturo do 10oC.

PREHRANA IN PIJAČA:

Hrana in restavracije so tipične jemenske. Turističnih restavracij ni. Obroki so ponavadi sestavljeni iz testenin, zelenjave, riža in odličnega kruha. Nacionalna pijača je sladek črni čaj. V trgovinah so na voljo razni pakirani sokovi. Alkohol je v Jemnu prepovedan. Na potovanju po Jemnu so v programu vključeni skoraj vsi (lokalno pripravljeni) obroki – zajtrk, kosilo in večerja.

VREME:

Najlepši čas potovanja v Jemen je med oktobrom in marcem. V tem letnem času je pričakovano sončno, toplo in suho vreme. Temperature čez dan se gibljejo med 28 in 30oC. Ponoči so temperature nižje. Temperatura morja je med 23 in 25oC. Pomembno: veliko je prahu. Več informacij o vremenu v Jemnu dobite na www.wunderground.com.

OBLEKA IN OSTALA OPREMA:

Jemen je muslimanska dežela. Dežela velja za precej konzervativno. Obstajajo pravila pri obnašanju in oblačenju, ki so drugačna od naših. Predlagamo, da vaša garderoba vključuje obleko, ki zakriva ramena, dekolte in noge (dolge hlače, majice z ne prekratkimi rokavi, …). S seboj vzemite oblačila tako za vroče kot za malce hladnejše vreme, da se boste lahko po potrebi »čebulno« oblačili. S seboj vzemite tudi kopalke za dan ob morju. Obutev naj bo predvsem udobna. Prav vam bodo prišli športni sandali, za daljša pohajkovanja po deželi pa tudi zaprti športni copati z dobrim oprijemom (zaradi zelo ostrih manjših kamnov na poteh).

Na to potovanje lahko potujete s kovčkom, potovalko ali nahrbtnikom.

Priporočamo tudi:

– zaščitna sredstva pred soncem (čepica, klobuk, ruta, sončna očala, krema z zaščitnim faktorjem …),

– krema in vazelin, da se izognete suhi koži in razpokanim ustnicam,

– žepna ali naglavna svetilka,

– zadostna količina baterij oziroma rezervna prenosna baterija (power bank) za fotoaparate (zaradi omejenega dostopa do elektrike čez dan),

– brisača in kopalke,

– tanka spalna vreča ali »zašita rjuha« za kampiranje,

– jedilni pribor (domačini doma in v restavracijah jedo z rokami; pribor bo na voljo le včasih),

– prva pomoč (povoji, obliži, razkužilo, rehidracijski prašek, vitamini, sredstva proti diareji, zaprtju, bolečinam …).

ELEKTRIČNA NAPETOST:

V Jemnu je napetost 220 V. Večina vtičnic je na tri luknje (podobno kot v Veliki Britaniji). Adapterje se lahko kupi na licu mesta. Polnjenje bo možno v hotelih/penzionih. S seboj imejte dovolj rezervnih baterij za fotoaparate in/ali prenosne baterije (power bank). Naprave boste lahko napolnili v vozilih med vožnjo z USB kablom.

TELEFON IN INTERNET:

Mobiteli brez večjih težav delujejo povsod. Internet je brezplačno na voljo v vseh hotelih/penzionih.

V kolikor pa vaš telefon omogoča E-Sim, pa si lahko mobilne podatke najhitreje in najceneje uredite z nakupom E-Sim.

DENAR IN PLANIRANI STROŠKI:

Plačevanje s kreditnimi karticami ali dvigovanje denarja na bankomatih v Jemnu ni možno. Redko kje je možno plačevanje z evri. Po večini sprejemajo le ameriške dolarje (USD), zato imejte s seboj zadosti gotovine v USD.

Kartico s seboj vzemite za dan, ki ga boste preživeli v Omanu.

Povprečno znašajo stroški za to potovanje 100 USD na osebo (hrana v Omanu, pijača in drobni izdatki).

Katera je prva beseda, ki vam pride na misel, ko pomislite na agencijo Samsara? Butičnost in zanesljivost.

Katera je prva beseda, ki vam pride na misel, ko pomislite na deželo, ki ste jo pravkar obiskali? Jemen je “divji”, a hkrati zelo zelo očarljiv.

Zakaj ste se odločili, da obiščete ravno to deželo? Želel sem obiskati puščavski Manhattan, Hadramaut in spoznati ljudi iz “plemen”, ki vladajo v Jemnu.

Kako ste zadovoljni z vodjo poti? ⭐. Marijana je odlična vodnica in zelo dobra pripovedovalka zgodb.

Kako ste zadovoljni s podajo informacij pred odhodom? 5 ⭐. V prilogi, ki sem jo prejel pred potovanjem, so bile vse potrebne informacije za pot.

Kako ste zadovoljni s splošno izvedbo potovanja? 5 ⭐. V celoti gledano je bila izvedba potovanja zelo dobra.

Kako ste zadovoljni z nastanitvami? 4 ⭐. Nastanitve so bile dobre glede na dejstvo, da je Jemen ena bolj revnih dežel sveta.

Kako ste zadovoljni s prehrano? ⭐. Hrana je okusna in še kar raznovrstna. Kruh je zelo dober; malo hrustljav, malo maslen. Perutnina in ovčetina sta bili mehki in sočni, prav tako kurja jetrca in tuna. Tudi jemenska kava je pozitivno presenetila.

Kako ste zadovoljni z lokalno ekipo? 5 ⭐. Zelo prijazni in vedno dobre volje. Kako jim to uspeva? Kat kat 🙂

Kaj vam je bilo najbolj všeč na potovanju? Domačini! Prijazni, nenarejeni. In radi se fotografirajo.

Peter, jan 2024

Katera je prva beseda, ki vam pride na misel, ko pomislite na agencijo Samsara? Marijana.

Zakaj ste se odločili, da obiščete ravno to deželo? Ker je bila prilika in ker je še nisem.

Kako ste zadovoljni z vodjo poti? ⭐. Odlična družba.

Kako ste zadovoljni s podajo informacij pred odhodom? 5 ⭐.

Kako ste zadovoljni s splošno izvedbo potovanja? 5 ⭐. Videli, doživeli smo ogromno, zaradi cest je kar naporno, včasih zabavno…

Kako ste zadovoljni z nastanitvami? 5 ⭐. Glede na razmere v deželi smo bivali odlično.

Kako ste zadovoljni s prevozi? 5 ⭐. Vozilo s samo tremi potniki, delujočo klimo in krasnim šoferjem je bil absoluten luksuz. Res super.

Kako ste zadovoljni s prehrano? ⭐. Jedli smo bolje kot marsikje.

Kaj vam je bilo najbolj všeč na potovanju? Družba, vasi v Hadramautu in vadi Doanu ter lokalna hrana.

Ksenija, jan 2024

Katera je prva beseda, ki vam pride na misel, ko pomislite na deželo, ki ste jo pravkar obiskali? Puščava – oaza.

Zakaj ste se odločili, da obiščete ravno to deželo? Ker me zanimajo države Bližnjega vzhoda in ker mi še ni uspelo obiskati Jemna.

Kako ste zadovoljni z vodjo poti? ⭐. Marijana je dober organizator, na potovanju vse teče kot po maslu.

Kako ste zadovoljni s podajo informacij pred odhodom? 5 ⭐. Vedno zelo odzivni.

Kako ste zadovoljni s splošno izvedbo potovanja? 5 ⭐. Odlično! Ogromno smo videli, doživeli.

Kako ste zadovoljni z nastanitvami? 5 ⭐. Nad pričakovanji.

Kako ste zadovoljni s prevozi? 5 ⭐. Zelo udobni avtomobili.

Kako ste zadovoljni s prehrano? ⭐. Čeprav ne jem mesa je bila dovolj pestra.

Kako ste zadovoljni z lokalno ekipo? 5 ⭐. Prijazni, pozorni, lepo so nas sprejeli.

Kaj vam je bilo najbolj všeč na potovanju? Dolina Hadramaut, mesteca, sploh vsa raznolika pokrajina.

Olga, jan 2024

Katera je prva beseda, ki vam pride na misel, ko pomislite na deželo, ki ste jo pravkar obiskali? Prisrčni domačini.

Zakaj ste se odločili, da obiščete ravno to deželo? Ena redkih dežel, ki je ostala še pristna.

Kako ste zadovoljni z vodjo poti? ⭐. Odlično odvodeno.

Kako ste zadovoljni s podajo informacij pred odhodom? 5 ⭐. Informacije so bile dovolj izčrpne.

Kako ste zadovoljni s splošno izvedbo potovanja? 5 ⭐. Glede na vse zelo dobro odpeljano.

Kako ste zadovoljni z nastanitvami? 5 ⭐. Nastanitve so bile precej boljše od pričakovanj.

Kako ste zadovoljni s prevozi? 5 ⭐. Zelo dobro, brez pripomb.

Kako ste zadovoljni s prehrano? ⭐. Hrana je bila zelo dobra, najboljši pa je bil tisti pravi jemenski nekvašeni kruh. Všeč mi je bilo to, da je bilo vedno na voljo izbor nepekočih jedi.

Kako ste zadovoljni z lokalno ekipo? 5 ⭐. Lokalna ekipa se je potrudila, da smo poleg udobja spoznali tisti pravi pristni in prisrčni Jemen, o katerem se ne govori. Poleg ogleda veliko znamenitostih, smo vedno imeli še vedno dovolj časa, da smo se lahko podružili z domačini in tudi kakšno spregovorili (če ni šlo v angleščini, smo se sporazumevali z rokami).

Kaj vam je bilo najbolj všeč na potovanju? Poleg Shibama in pravljičnih vasih Wadi Do’ana mi je bila najboljša tudi interakcija s prijaznimi in res prisrčnimi domačini. Zelo prijetna izkušnja.

Janez, jan 2024

Katera je prva beseda, ki vam pride na misel, ko pomislite na deželo, ki ste jo pravkar obiskali? Magična

Zakaj ste se odločili, da obiščete ravno to deželo? Želja srečati prvinskost.

Kako ste zadovoljni z vodjo poti? ⭐.

Kako ste zadovoljni s podajo informacij pred odhodom? 5 ⭐.

Kako ste zadovoljni s splošno izvedbo potovanja? 5 ⭐.

Kako ste zadovoljni z nastanitvami? 5 ⭐.

Kako ste zadovoljni s prevozi? 5 ⭐.

Kako ste zadovoljni s prehrano? ⭐.

Kako ste zadovoljni z lokalno ekipo? 5 ⭐

Kaj vam je bilo najbolj všeč na potovanju? Ljudje.

Hermina, jan 2024
Mogoče vas zanima tudi:
JUŽNA ALŽIRIJA 13 DNI

JUŽNA ALŽIRIJA 13 DNI

16. 1. - 28. 1. 2025
JUŽNI PAKISTAN 18 DNI

JUŽNI PAKISTAN 18 DNI

6. 2. - 23. 2. 2025
SOKOTRA 10 DNI

SOKOTRA 10 DNI

17. 2. - 26. 2. 2025
JUŽNA KITAJSKA 15 DNI

JUŽNA KITAJSKA 15 DNI

8. 3. - 22. 3. 2025
MANGISTAU 11 DNI

MANGISTAU 11 DNI

24. 4. - 4. 5. 2025