EGIPT Z MATEYO TRIGLAV

Poletje je in najbrž uživate v toplem soncu. Mi vam tokrat iz palete naših potovanj predstavljamo EGIPT, ki ga z nami lahko obiščete v bolj turobnih in hladnih mesecih od 27. novembra do 7. decembra, ko je tam najlepše. Za nekaj več udobja na poti bomo poskrbeli s hoteli 4-5*, z dvema notranjima letoma pa skrajšali dolge vožnje na potovanju.

Zapuščina starega Egipta je od nekdaj privabljala različne ljudi. Od strokovnjakov, entuziastov, plenilcev do zgolj opazovalcev. Znanje, ki ga je imela zdaj že pet tisoč let stara civilizacija, še do danes ni popolnoma pojasnjeno. Zato se pojavljajo številne teorije in razglabljanja kako in zakaj je nekaj bilo, kot je bilo. Vodilni egiptologi s celega sveta se vsako leto zberejo na posebni konferenci, kjer si izmenjajo različna spoznanja, ideje in novosti v raziskovanju. Tako stroka, kot mnoge alternativne razlage so si enotne v tem, da ezoterično znanje faraonskega obdobja Egipta še vedno ostaja skrivnost.

Nekaj tega mističnega in misterioznega spoznanja vam bomo na našem potovanju predstavili tudi mi, v družbi raziskovalke starih kultur, duhovne učiteljice MATEYE TRIGLAV. Ne vabimo vas na običajno klasično potovanje po Egiptu, temveč na poglobljeno raziskovanje znanja, ki so ga nekdaj ljudje že imeli in ga zaradi različnih vzrokov tudi izgubili. Ali pa zgolj pozabili.

Brez reke Nil ne bi bilo starega Egipta. Brez Nila, Egipta tudi danes ne bi bilo. Nil je življenjska žila, ki teče čez puščavo in prehranjuje preko devetdeset milijonov ljudi. Uravnavanje vodovja Nila je bila ena od najpomembnejših nalog vladarjev Egipta. Faraoni so ga uravnavali s pomočjo bogov Khnuma, Satet in Anuket, kralji s pomočjo Britancev, predsedniki pa s pomočjo Sovjetske zveze. Pri mestu Asuan se nahaja čudovit majhen otoček Elephantina, kjer je nekoč stalo staro egipčansko mesto Ibu. Ibu je hieroglif za slona. Zakaj hieroglifi slonov, ni znano.

Pravijo, da so največji egipčanski tempelj, kompleks Karnak v Luksorju, gradili kar dva tisoč let. Karnaški svečeniki so imeli velik vpliv in ugled. S pomočjo opojnih substanc modrega lotosa so bili poslaniki bogov in upravljali z življenji faraonov in navadnih smrtnikov. Svečeniško življenje je še posebej zavito v tančico skrivnosti in nekaj njihovega enigmatičnega delovanja bomo tudi mi spoznali na podrobnem ogledu tempeljskega velikana.

Tudi Hatorin tempelj v Denderi osupne. So na steni skrivne podzemne izbe res upodobljeni prizori nekakšne “elektrifikacije”? Če so stari Egipčani že znali izvajati očesne operacije, zakaj potem ne bi poznali tudi že določene zgoščene materije, ki so jo uporabljali za razsvetljevanje? Ali pa gre zgolj za prispodobo razsvetlitve v duhovnem svetu?

Faraon Snefru se je v zgodovino Egipta zapisal kot največji graditelj piramid, saj naj bi zgradil kar tri. Najprej stopničasto, ki se ni ravno posrečila, nato “ukrivljeno piramido”, za katero uradna egiptologija trdi, da so se arhitekti zmotili v izračunih. Pa so se res? Zadnja Snefrujeva piramida, t.i. rdeča piramida, je končno postala faraonova grobnica. Oziroma prehod iz tega življenja v onostranstvo. Magični uroki in himne, napisani na stenah pogrebnih objektov nam bodo nam bodo razkrili nekaj metafizičnega znanja od kod smo, kdo smo in kam gremo.

Sfinga, to skrivnostno, apnenčasto, nekoč monolitno bitje, ki je nekdaj stražilo vhod v grobni kompleks velikega faraona Kafreja. A zagotovo ne moremo trditi, da je sfingo res dal zgraditi Kafre. Mnogi trdijo, da je mogočna sfinga na tem mestu stala že pred izgradnjo giških piramid. Če je temu res tako, čigavo obličje torej nosi na ogromnem levjem telesu?

Mateja Triglav: »Tisti, ki zaznavate bolj subtilne energije, se boste lahko sami prepričali o zelo specifični energiji vsakega posameznega templja in piramide, ki jih bomo obiskali – saj je bil vsak izmed njih postavljen s posebnim namenom, na skrbno izbrani lokaciji. Na potovanju bo dovolj časa, da vse templje občutimo, se z njimi povežemo in jim dovolimo, da v nas aktivirajo in zbudijo lastne spomine. Pod mojim vodstvom se bomo naučili tudi povezovanja s kraji moči, izvedeli bomo več o pomenu lastnega glasu in zvoka ter ob vsem tem odkrivali tudi globine lastne zavesti.«

Kdo je Mateya Triglav? 

Več o njen najdete na naslednji povezavi: http://esencavesolja.si/o-nas/mateya/

Ekipa Samsara